Γκουαϊδό: Η ανθρωπιστική βοήθεια έρχεται ειρηνικά να σώσει ζωές

Η ανθρωπιστική βοήθεια, που έχουν στείλει οι ΗΠΑ, βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκεται καθ΄οδόν προς τη Βενεζουέλα με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο προκειμένου να σωθούν ζωές», δήλωσε ο Γκουαϊδό από τη συνοριακή πόλη Κούκουτα της Κολομβίας.

Νωρίτερα σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε ο στρατός

της Βενεζουέλας εναντίον ομάδας ανθρώπων, που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στην Κολομβία, προκειμένου να εργαστούν.

Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο έχει κλείσει τα σύνορα με την Κολομβία, καθώς οι ηγέτες της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να φέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, ενάντια στις οδηγίες του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Την εντολή για το κλείσιμο των συνόρων με την Κολομβία έδωσε η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, επικαλούμενη «σοβαρές και παράνομες απειλές τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας».

Εν τω μεταξύ, Βενεζουελάνοι στρατιώτες που έχουν αποκλείσει μια γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που περπατούσαν προς τα σύνορα για να παραλάβουν την ανθρωπιστική βοήθεια από την κολομβιανή πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα