Γιώργος Βελέντζας: Πώς φέρνει ανάπτυξη στα αεροδρόμια η Dufry

Του Δημήτρη Παφίλα

Η ανάπτυξη και τα κέρδη δεν διατάσσονται, καθώς χρειάζονται προϋποθέσεις και στήριξη για να έλθουν.

Η Dufry και ιδιαίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της κ. Γιώργος Βελέντζας, αποδεικνύνουν εμπράκτως την στήριξη ης ανάπτυξης. Πρόσφατα, η Dufry ανέθεσε σε κατασκευαστική εταιρεία την επέκταση των χώρων του αεροδρομίου Ηρακλείου ένα έργο 7,8 εκατ ευρώ.

Το έργο αποτελούσε απόλυτη ανάγκη για τα εκατομμύρια του τουρισμού που δέχεται κάθε

χρόνο το Ηρακλείο και θα εξελιχθεί σε εργαλείο ανάπτυξης, αν συνυπολογίσει την εικόνα του αεροδρομίου πριν απο τα έργα. Η Dufry, επεκτείνει μεν την παρουσία της, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει την τοπική κοινωνία εξασφαλίζοντας νέες θέσεις εργασίας για τα τοπικά καταστήματα.

Δεξιά ο CEO της μητρικής Dufry, Julian Diaz και αριστερά ο CEO της Hellenic Dufry, Γιώργος Βελέντζας

Συνολικά, η Dufry η οποία εξαγοράστηκε το 2013 έχει δαπανήσει περισσότερα απο 30 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει την ανάπτυξη και την κερδοφορία. O κ. Βελέντζας γνωρίζει την εταιρεία απο τα πρώτα της στάδια, πριν εξαγοραστεί απο τόν όμιλο της Folli- Follie και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της.

Σήμερα η Dufry διαθέτει 115 καταστήματα σε 46 σημεία (22 αεροδρόμια, 11 μεθοριθακούς σταθμούς 13 λιμάνια). Με τζίρο 288 εκατ το 2016 η Dufry Ελλάδος πραγματοποίησε κέρδη προ χρηματοοικονομικών 46,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά φόρων 31 εκατ. ευρώ. Οπαδός του κλασσικού εμπορίου ο κ. Βελέντζας συνεχίζει να διαπραγματεύεται ο ίδιος τις εμπορικές συμφωνίες για την ανάπτυξη της εταιρείας και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές απο τις ελληνικές εταιρείες που πρωταγωνιστούν τώρα αναδείχθηκαν πρώτα απο τα ΚΑΕ. Παρά τις πιέσεις που δέχεται το λιανικό εμπόριο και ειδικά τα αφορολόγητα είδη, η Dufry συνεχίζει να παρουσιάζει κέρδη. Με εμπειρία χρόνων ο κ. Βελέντζας διεκδικεί τις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 3-4 Δεκεμβρίου καθώς έχει την απόλυτη στήριξη του εμπορικού κόσμου της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα