Γιλντιρίμ: «Σ' ευχαριστώ Τουρκία»

«Είμαστε όλοι αδέλφια,ένα σώμα οι τρομοκράτες να το γνωρίζουν αυτό, είμαστε ένα έθνος», είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε ομιλία που εκφώνησε ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος και του προέδρου Ερντογάν, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που διεξήχθη σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι το «ναι» προηγείται έναντι του «όχι».

Ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης επισήμανε

ότι η Τουρκία ανοίγει μια νέα σελίδα στη δημοκρατική της ιστορία και υπογράμμισε ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Έθνος και το Έθνος είπε «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πιστεύω και ελπίζω το αποτέλεσμα αυτό να είναι για το καλό της χώρας μας. Ο λαός διάλεξε, έκανε μια επιλογή, προφύλαξε τη Δημοκρατία. Λαέ μου σε ευχαριστώ», ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ανέφερε πως το δημοψήφισμα διεκπεραιώθηκε με μεγάλη ασφάλεια, τελείωσε με ηρεμία και ειρήνη. «Ο λαός με ευθυκρισία αποφάσισε για το αποτέλεσμα. Θα ξεκινήσουμε μια νέα σελίδα. Ο λαός αποφάσισε κατά τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «την τελευταία λέξη την είπε η βούληση του λαού στις κάλπες»

Keywords
Τυχαία Θέματα