Γιατί οι πλούσιοι νιώθουν… τύψεις – Τι δείχνει έρευνα της UBS

Βγαίνοντας από την πανδημία, χωρίς να έχουν υποστεί κανένα οικονομικό πλήγμα, οι πλούσιοι αισθάνονται – όπως άλλωστε είναι λογικό – ευγνώμονες για την οικονομική τους ευμάρεια.

Υπάρχει ωστόσο, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας που νιώθει τύψεις για αυτόν τον πλούτο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τη UBS.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πελάτες της εταιρείας από 15 αγορές παγκοσμίως, κατέγραψε την ολοένα αυξανόμενη επιθυμία των επενδυτών να χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους με στόχο την προώθηση

της αλλαγής, στην κοινωνία, την εργασία και αλλού.

Συγχρόνως, αποζητούν έναν υψηλότερο σκοπό στη ζωή τους.

H έρευνα της UBS Investor Watch

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.800 επενδυτές της εταιρείας.

Πρόκειται για άτομα άνω των 25 ετών, τα οποία είχαν επενδύσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, το παγκόσμιο δείγμα ήταν κατανεμημένο σε 15 αγορές: Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΑΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ηπειρωτική Κίνα, Ιαπωνία, Ιταλία, Μεξικό, Ρωσία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021.

Τα ευρήματα συγκρίθηκαν με μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2020 σε περισσότερους από 3.750 επενδυτές, με παρόμοια επίπεδα στοιχείων ενεργητικού και ηλικιακές ομάδες.

Η UBS, μεταξύ των μεγαλύτερων διαχειριστών πλούτου στον κόσμο με επενδυμένα περιουσιακά στοιχεία 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάρτιο αποκάλυψε ότι το 66% των πελατών της οι οποίοι πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονταν «τύψεις επειδή ήταν πιο τυχεροί από πολλούς άλλους ανθρώπους».

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι επιθυμούν να αυξήσουν τις φιλανθρωπικές δωρεές επειδή θέλουν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους αλλά και να συμβάλουν στην θετική αλλαγή αυτού του κόσμου.

Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ιδιοκτητών επιχειρήσεων, ένα υποσύνολο ερωτηθέντων είχαν ακριβώς την ίδια άποψη.

Η γνωστή επενδυτική εταιρεία παρέχει χρηματοπιστωτικές συμβουλές και υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων σε θεσμικούς και εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως, καθώς επίσης και σε ιδιώτες στην Ελβετία.

Είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα παγκοσμίως.

Διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 50 περιοχές στον πλανήτη, με ποσοστό περίπου 31% των εργαζομένων της να είναι στην Αμερική, 32% στην Ελβετία, 19% στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και 18% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η UBS Group AG απασχολεί περισσότερα από 67.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Οι μετοχές της είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Ελβετίας (SIX) και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

Διαβάστε ακόμη 

Εννιακόσιοι νέοι ελεγκτές της Εφορίας «ξεσκονίζουν» τα νέα Ε9   

Τηλεργασία: Τι θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν εργοδότες και εργαζόμενοι (ΚΥΑ) 

Ο φόρος άνθρακα στην Ε.Ε. δεν θα προσφέρει άμεσες λύσεις  

Keywords
Τυχαία Θέματα