Γιατί οι Ιάπωνες ξανασκέφτονται το love story τους με τα γαλλικά ομόλογα

Όπως κάθε ερωτική ιστορία, έχει κι αυτή τα πάνω της και τα κάτω της.

Ο λόγος για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ιάπωνες επενδυτές για τα γαλλικά ομόλογα, αφενός λόγω των αποδόσεων μετά τη μείωση του πολιτικού ρίσκου με τη νίκη Μακρόν, αφετέρου λόγω της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας και το χαμηλότερο κόστος αντιστάθμισης κινδύνου στην αγορά συναλλάγματος.

Τον Μάρτιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, οι επενδυτές από την Ιαπωνία

προχώρησαν στην πώληση γαλλικών τίτλων, τώρα όμως, σύμφωνα με διαχειριστές κεφαλαίων, φαίνεται ότι θα αρχίσουν να το ξανασκέφτονται, καθώς η νίκη Μακρόν έφερε την πολιτική ηρεμία που αγαπούν οι αγορές, ενώ και οι αποδόσεις είναι ελκυστικές.

Σύμφωνα με τον Eiichiro Miura, επικεφαλής διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Nissay στο Τόκιο, υπ' αυτές τις συνθήκες θα είναι πιο εύκολο για τους Ιάπωνες να δώσουν σύσταση overweight στη Γαλλία, με αποτέλεσμα, ασφαλιστικές του κλάδου ζωής και συνταξιοδοτικά ταμεία να Fξεκινήσουν να ρίχνουν περισσότερο χρήμα σε ευρωπαϊκά ομόλογα και πιστωτικές αγορές

Οι Ιάπωνες επενδυτές πούλησαν γαλλικά ομόλογα ύψους 942,8 δισ. γεν ή 8,3 δισ. δολ. τον Μάρτιο, αφού πρώτα ξεφορτώθηκαν ένα ποσό ρεκόρ τον Φεβρουάριο.

Τώρα που οι γαλλικές εκλογές τελείωσαν, η απόδοση 0,85% στα 10ετή γαλλικά ομόλογα έρχεται να αντιπαρατεθεί ,ε την απόδοση του 0,04% στα αντίστοιχα ιαπωνικά 10ετή και την απόδοση – στόχο 0% της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

«Σε συνδυασμό με την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑ της Γαλλίας και τα σπρεντς, υπάρχει πολύς χώρος για τους Ιάπωνες επενδυτές που σκέφτονται να κατευθύνουν τα κεφάλαιά τους στη Γαλλία», αναφέρει ο Masaru Hamasaki, επικεφαλής του τμήματος οικονομικής έρευνας της Amundi Asset Management στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι τα CDS των γαλλικών ομολόγων περιορίστηκαν από τον α' γύρο των εκλογών, όμως τα γαλλικά ομόλογα παραμένουν ελκυστικά.

Η απόδοση στα γαλλικά 10ετή υποχώρησε κατά 9 μονάδες βάσης από τη νίκη Μακρόν στον α' γύρο στις 24 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα