Γιατί η Ισπανία επενδύει στην Ελλάδα: Το παράδειγμα της Μυτιληναίος

Η είδηση δεν έφτασε στην Ελλάδα, έκανε όμως πάταγο στα χρηματιστηριακά μέσα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά fund της Ισπανίας η Magallanes Value Investors, όχι απλά επιλέγει την Ελλάδα για τις επενδύσεις της, αλλά επιμένει ότι πρόκειται για εγγυημένο μακροπρόθεσμο κέρδος.

Ο πρόεδρος και διευθυντής επενδύσεων της Magallanes Ιβάν Μάρτιν, ανακοίνωσε

κατά τη διάρκεια της 2ης ετήσιας Διάσκεψης Επενδυτών, ότι όταν πριν από χρόνια αποφάσισε να επενδύσει στον Ελληνικό Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, πολλοί είχαν αμφιβολίες, λόγω και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα.

Η υγιής επιχειρηματικότητα όμως επιβραβεύεται και έτσι η μετοχή της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατάφερε να αποδώσει 130% πάνω από την χαμηλότερη τιμή της και να εγγυάται υψηλές αποδόσεις και για το μέλλον.

Ο ίδιος ο κ. Μάρτιν παρομοίωσε την επιλογή με την τέχνη και τον κόπο που απαιτείται για να φτάσει κάποιος στο ιδεατό αποτέλεσμα:
«Αυτό είναι ένα παράδειγμα που μας δείχνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε υπομονή, ικανότητα και σαφείς επενδυτικές αρχές. Στην τέχνη, η ομορφιά απαιτεί εργασία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα