Γιατί η Louis Vuitton στρέφεται στο Facebook

Ο διάσημος οίκος πανάκριβων τσαντών και αξεσουάρ πολυτελείας θέτει στην υπηρεσία των πελατών του επί αμερικανικού εδάφους έναν «εικονικό σύμβουλο» στο Messenger του Facebook.

Η ανακοίνωση έγινε από την startup Mode.ai και ο λόγος για ένα chatbot που θα απαντά στους πελάτες σε ερωτήματα για όλα τα προϊόντα της Louis Vuitton αναζητώντας τον ηλεκτρονικό κατάλογο

του διάσημου brand, ανασύροντας επιδείξεις μόδας του οίκου και στοιχεία για την ιστορία του ενώ θα δίνει συμβουλές και για τη συντήρηση των προϊόντων.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία LVMH, η οποία πουλά μεταξύ άλλων και τα αρώματα Christian Dior όπως και τις σαμπάνιες Dom Perignon, επιταχύνει τις προσπάθειες της για να φέρει την αυτοκρατορία των πολυτελών προϊόντων της στην ψηφιακή εποχή.

Αυτή τη χρονιά η εταιρεία ξεκίνησε σάιτ ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο για τα τμήματα μόδας όσο και για τα ποτά της, ενώ η Louis Vuitton ξεκίνησε την πρώτο σάιτ ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα.

«Οι πελάτες μας επιθυμούν να συνδεθούν με το σύμπαν της Louis Vuitton οπουδήποτε και αν βρίσκονται» δήλωσε εκ μέρους της διάσημης εταιρείας ο Michael Burke.

Keywords
Τυχαία Θέματα