Για το λάδι στο Yale

Του Κώστα Τσαούση

Σήμερα στο Public School of Health του Yale επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ανάμεσά τους και Έλληνες θα μιλήσουν για τις τελευταίες ερευνητικές ανακαλύψεις και για τα υγειοπροστατευτικά οφέλη του φαινολικού ελαιολάδου.

Οι διοργανωτές και εμπνευστές αυτής της προσπάθειας Τάσσος Κυριακίδης (Associate Research Scientist in Biostatistics)

και Βασίλης Βασιλείου (Department Chair and Susan Dwight Bliss Professor of Epidemiology, Environmental Health Sciences and of Ophthalmology and Visual Science) οραματίζονται ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης με διευρυμένη συνεργασία ερευνητών και επιχειρηματιών για την ενίσχυση των κλινικών αποτελεσμάτων. Τα ζητήματα που θα παρουσιαστούν είναι το υψηλό φαινολικό ελαιόλαδο ως προϊόν ανάμεσα στο τρόφιμο και το φάρμακο (nutraceutical), και η αναγνώριση του από την ιατρική κοινότητα και τους καταναλωτές ως μέσο πρόληψης και συνδυαστικής θεραπείας χρόνιων παθήσεων.

Ο Κωνσταντίνος Μαμμάσης, ερευνητής και ιδρυτής της MILESTONE®, θα μιλήσει σήμερα στις 22:00 η ώρα Ελλάδος για την τεχνολογία παραγωγής, το παρόν και το μέλλον.
Πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στο μέλλον της τεχνολογίας παραγωγής ελαιολάδου που θα είναι με βεβαιότητα πολύ διαφορετικό από το τώρα : « Οι ακραίες δυνατότητες παραμετροποίησης, ατμόσφαιρας, θερμοκρασίας και χρόνου είναι μόνο η αρχή. Ηλεκτρικά παλλόμενα πεδία, ηλεκτροχημικοί βιοαισθητήρες θα είναι σε θέση να διαβάσουν και να αναλύσουν μία χημική αντίδραση σχεδόν στιγμιαία. Η τεχνολογία θα λειτουργήσει ως σύμμαχος για να μεταπηδήσουμε στο επόμενο στάδιο κατανόησης αυτού του μοναδικού προϊόντος».

Επιπλέον, θα μιλήσουμε για την σημασία αυτών των προσπαθειών και πώς η ίδρυση ανάλογων ερευνητικών κέντρων αυξάνουν την αξιοπιστία του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου στην φαρμακευτική αγορά και στην συνείδηση του καταναλωτή.

Link για live streaming:
Wednesday, October 3, 8:30 am-1:20 pm
https://yale.hosted.panopto.com/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=decf6339-2968-481f-80f8-a96c01132a16
Wednesday, October 3, 2:00 pm-6:00 pm
https://yale.hosted.panopto.com/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=f100f73f-c738-4860-b15a-a96c0113a28b

Keywords
Τυχαία Θέματα