Για IPO ετοιμάζεται η Xiaomi μέσα στο 2018

Με αναδόχους τις Goldman Sachs, Morgan Stanley και CLSA ετοιμάζει την αρχική δημόσια προσφορά του ο κινεζικός κολοσσός κατασκευής smartphones και ηλεκτρονικών συσκευών Xiaomi, σύμφωνα με πηγή που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση.

Αν και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό το πότε και σε ποιο χρηματιστήριο

θα γίνει η IPO, η δημόσια προσφορά μπορεί να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολάρια. Η αποτίμηση της εταιρείας το 2014 ανερχόταν σε 45 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Για την IPO θα εργαστούν επίσης και οι Credit Suisse και Deutsche Bank, ενώ θα εξεταστούν κι άλλοι ρόλοι για κινεζικές τράπεζες.

Μετά από ένα δύσκολο έτος το 2016 η Xiaomi ανέκαμψε πέρυσι, αναδιαρθρώνοντας το μοντέλο πωλήσεών της, προχωρώντας σε επιθετική πολιτική ιδιαίτερα στην Ινδία, όπου κυρίαρχος παίκτης στην αγορά είναι η Samsung. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τον ετήσιο στόχο πωλήσεων (15 δισ. δολ.) στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι μετοχές των αντίπαλων εταιρειών υποχώρησαν σήμερα στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Lenovo υποχώρησε κατά 1,8% και η μετοχή της ZTE υποχώρησε κατά 2,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα