Γερμανία: Καλά τα νέα για την ανεργία τον Σεπτέμβριο - Απογοητεύουν οι λιανικές πωλήσεις

Στο 5,6% διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 23.000 το Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας και διαμορφώθηκαν σε συνολικά 2,506 εκατ.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν ότι

οι αιτήσεις θα μειωθούν κατά 5.000, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή πτώση εξέπληξε ακόμη και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές που ανέμεναν ότι η πτώση του αριθμού των ανέργων δεν θα ξεπερνούσε στην καλύτερη περίπτωση τις 15.000..

Την ίδια ώρα πάντως, τα νέα δεν φαίνεται να είναι το ίδιο θετικά για τις λιανικές πωλήσεις της χώρας, καθώς, όπως προκύπτει από τα νούμερα που ανακοινώθηκαν,
αν και η οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης έχει ενισχύσει σημαντικά τις γερμανικές εξαγωγές και τις επιχειρηματικές επενδύσεις, η εσωτερική κατανάλωση είναι χαμηλή.

Ενδεικτικό είναι ότι σε μηνιαία βάση οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 0,4% μετά την πτώση κατά 1,2% που είχαν σημειώσει τον Ιούλιο.

Σε ετήσια βάση εμφανίστηκαν αυξημένες κατά 2,8%, αύξηση που όμως δεν κρίνεται ικανοποιητική δεδομένου ότι οι αναλυτές του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο της τάξεως του 3,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα