Γερμανία: Επιτάχυνση πληθωρισμού 0,7% τον Οκτώβριο

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρτυθμό αύξησης του πληθωρισμού της Νο1 οικονομίας της Ευρώπης σε διάστημα δύο ετών

Αύξηση που ξεπερνά τις προβλέψεις σημείωσε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη επιτάχυνση των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Αυτό σηματοδοτεί ένα θετικό σημάδι για την ΕΚΤ και τη νομισματική πολιτική που ακολουθεί, καθώς δείχνει ότι σταδιακά αίρονται οι πιέσεις στις τιμές στη μεγαλύτερη

οικονομία της Ευρώπης.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν σε εναρμονισμένη βάση με τις άλλες χώρες της ΕΕ κατά 0,7% σε ετήσια βάση μετά από αύξηση 0,5% που είχαν σημειώσει τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.

Το επίπεδο πληθωρισμού είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2014 και υπερβαίνει τις εκτιμήσεις του Reuters για επιτάχυνση 0,6%.
Σε μη εναρμονισμένη βάση, ο γερμανικός ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,8% έναντι 0,7% τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας επίσης υψηλό δύο ετών.

Οι τιμές στην ενέργεια παρέμειναν το βασικότερο εμπόδιο, ωστόσο μειώθηκαν σημαντικά λιγότερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Μια ισχυρή ανάκαμψη του γερμανικού πληθωρισμού θα δώσουν στα «γεράκια» όπως είναι ο πρόεδρος της Bundesbank' και μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann, περισσότερα επιχειρήματα για περιορισμό του αμφιλεγόμενου προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, σημειώνει το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα