Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση για το εμπορικό πλεόνασμα

Αντίθετα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας τον Ιούλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση. Σε πτωτική τροχιά και οι εισαγωγές, σηματοδοτώντας έτσι το τη συρρίκνωση των οικονομικών στοιχείων της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης για τρίτο τρίμηνο.

Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, μειώθηκε στα 19,4 δισ. ευρώ από το αναθεωρημένο ποσό των 21,4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Destatis. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Reuters, το εμπορικό πλεόνασμα

προβλεπόταν σε 22 δισ. ευρώ.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σε προσαρμοσμένους όρους, ενώ οι εισαγωγές υποχώρησαν 0,7%. Η εκτίμηση του Reuters έκανε λόγο για αύξηση 0,25%. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,7% έναντι εκτίμησης για αύξηση 0,8%.

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά ένα εντυπωσιακό 10%. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας εμφάνισε πλεόνασμα 18,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο σε μη προσαρμοσμένη βάση, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για 22,9 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα