Γερμανία: Αγώνας δρόμου με τη μετάλλαξη Όμικρον (vid)

Επίμαχο θέμα εδώ και ημέρες στη γερμανική κοινή γνώμη είναι οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στις ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού που διαθέτει η Γερμανία.

Μετά από μια απογραφή των αποθεμάτων, που έκανε όταν ανέλαβε το αξίωμα του την περασμένη εβδομάδα ο νέος υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, ανακοίνωσε ότι οι διαθέσιμες ποσότητες όπως και αυτές που αναμένεται να παραδοθούν ακόμη, δεν αρκούν για να εμβολιαστούν φέτος όλοι όσοι το επιθυμούν, προπαντός με την αναμνηστική δόση.

Όπως

ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, ο αριθμός των δόσεων του παρασκευάσματος της BioNTech/Pfizer που θα διατεθούν ως και την πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου κυμαίνεται στα τρία εκατομμύρια. Άλλες τόσες περίπου δόσεις θα παραδώσει ως το τέλη Δεκεμβρίου και η Moderna. Αυτές οι ποσότητες δεν αρκούν, σύμφωνα με τον κ. Λάουτερμπαχ, για να καλύψουν τις ανάγκες της Γερμανίας.

Στη Γερμανία πραγματοποιούνται καθημερινά 1 – 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, κυρίως με την αναμνηστική δόση. Πρόκειται για τους μεγαλύτερους ρυθμούς παροχής εμβολίων στην Ευρώπη, τόνισε ο Κάρλ Λάουτερμπαχ.

Η ίδια προβληματική εικόνα παρουσιάζεται και για το πρώτο τρίμηνο 2022. Οι παραγγελίες που έχουν κλείσει για αυτό το διάστημα προβλέπουν γύρω στα 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων BioNTech/Pfizer και Moderna. Οι ανάγκες όμως της Γερμανίας ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια. Από αυτές τα 50 εκατομμύρια αφορούν τον αναμνηστικό εμβολιασμό και τα 20 εκατομμύρια τις πρώτες δύο δόσεις του εμβολίου. Η αναγκαιότητα για μεγαλύτερες ποσότητες σχετίζεται με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού «Όμικρον».

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Αγώνας, Όμικρον,germania, agonas, omikron