Γεωπολιτικές πιέσεις στη Wall Street

Η «κόντρα» μεταξύ των ΗΠΑ και της Β. Κορέας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι οποιαδήποτε απειλή από την Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή», οδήγησε πτωτικά τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, μετά από μία σειρά ανοδικών συνεδριάσεων.

Πτώση 0,15% για τον Dow Jones στις 22.085 μονάδες, αν και στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης κατόρθωσε να κατακτήσει ένα ακόμη ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό.

Στο 0,24% οι απώλειες για τον S&P 500 στις 2.474 μονάδες, ενώ

0,21% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.370 μονάδες.

Ανοδική πορεία για την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, που έφθασε στο 2,28%, μετά την ανακοίνωση ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις «προσέφεραν» 6,2 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο.

Η προσοχή των επενδυτών έχει στραφεί εκ νέου στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών τριμήνου κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, όπως η Disney.

Εν γένει οι αμερικανικές μετοχές έχουν ακολουθήσει καλή πορεία από την αρχή του έτους, με τους Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 10%. Πάντως ορισμένοι αναλυτές συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους για πιθανό «πισωγύρισμα» (pullback) της Wall Street.

Ράλι -κάτι απόλυτα φυσιολογικό, μετά τη νέα γεωπολιτική απειλή- για τον δείκτη «φόβου» Vix, ο οποίος ενισχύθηκε 12,59% για να φθάσει στις 11,18 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα