Γαλλικές εταιρείες δεν βρίσκουν προσωπικό, μεταξύ των 3,7 εκατ. ανέργων

Η Figeac- Aero έχει μεταξύ των γαλλικών εταιρειών που έχουν ένα πρόβλημα, το οποίο λέει πολλά για τη γαλλική οικονομία: ο προμηθευτής της Airbus δεν μπορεί να βρει αρκετούς κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσει τα εργοστάσιά του.

Ακόμη και με έναν στους δέκα εργαζόμενους εκτός εργασίας, οι επιχειρήσεις αναφέρουν δυσκολίες πρόσληψης κατάλληλου προσωπικού ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τους, καθώς η από καιρό αναμενόμενη οικονομική ανάκαμψη συμβαίνει τώρα.

Η κρίση είναι ιδιαίτερα έντονη για τον Patrice Parisot, ο οποίος

διευθύνει το εργοστάσιο της Figeac-Aero στην Auxerre. Παρά τις τρέχουσες αγγελίες, τη διοργάνωση εκδηλώσεων παρουσίασης θέσεων εργασίας σε ενδιαφερομένους και την παροχή κατάρτισης, λίγοι υποψήφιοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ακόμα λιγότεροι εμφανίζονται και το εργοστάσιο δεν διαθέτει αρκετούς χειριστές για τις ολοκαίνουργιες μηχανές του. Αυτό καθυστέρησε τις παραδόσεις και η εταιρεία επιβαρύνθηκε με 75 εκατομμύρια ευρώ (92 εκατομμύρια δολάρια) παραγγελιών, τις οποίες κανένας από τα επτά γαλλικά εργοστάσια δεν μπορεί να αναλάβει.

"Απλά δεν ξέρω σε ποιον να στραφώ, πια", είπε ο Parisot.

Το ζήτημα που αντιμετωπίζει το διευθυντής του εργοστασίου στην Auxerre, αλλά και άλλοι, καταγράφει γιατί η Γαλλία πρέπει να εξετάσει εκ νέου τα ακριβά προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων και να βελτιώσει τα κίνητρα για εργασία. Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος Emmanuel Macron θέλει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο, αναθεωρώντας το αγαπημένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

Περίπου 3,5 εκατομμύρια από το εργατικό δυναμικό της Γαλλίας είναι άνεργοι. Πέρυσι, 200.000 έως 330.000 προσφορές εργασίας παρέμειναν ανεκπλήρωτες, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία απασχόλησης Pole Emploi.

Τρία τέταρτα αυτού οφείλονταν στην έλλειψη υποψηφίων που θεωρούνταν κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα