Γαλλία: Οι Βρετανοί να πληρώσουν 100 δισ. για να φύγουν από την ΕΕ

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο β' γύρος των διαπραγματεύσεων για το Brexit, η Γαλλία επιμένει πως η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 100 δισ. ευρώ για να φύγει από την ΕΕ. Η τελευταία αυτή εξέλιξη έρχεται να υπογραμμίσει τα εμπόδια στην πρόοδο των συνομιλιών για τον καθορισμό των νέων σχέσεων Βρετανίας -ΕΕ.

Η απαίτηση των Γάλλων ήρθε δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, ενώπιον της γαλλικής Βουλής

την Τετάρτη, ο οποίος υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή σχετικά με το τι πιστεύει η ΕΕ ότι θα πρέπει να πληρώσει η Βρετανία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της πριν αποχωρήσει.

Για να στηρίξει μάλιστα την άποψη του, χρησιμοποίησε και μια πρωτοβουλία της Μάργκαρετ Θάτσερ που είχε κερδίσει μια έκπτωση σε αυτά που πλήρωσε η Βρετανία στον κεντρικό προϋπολογισμό της ΕΕ, παραπονούμενη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχανε παρά το γεγονός ότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες.

«Η Θάτσερ συνήθιζε να λέει: “θέλουμε τα λεφτά μας πίσω” και αυτό θα πω κι ενώ», ανέφερε ο Le Maire, σημειώνοντας πως τα 100 δισ. ευρώ είναι το ανώτερο ποσό που μπορεί να απαιτηθεί από τη Βρετανία. «Μπορούμε πάντα να διαπραγματευτούμε το ποσό, αλλά το γεγονός ότι η Βρετανία πρέπει να πληρώσει αυτά που χρωστά στην ΕΕ είναι μη διαπραγματεύσιμος όρος για την έναρξη των συνομιλιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα