Γαλλία: Καταγγελίες για ελλιπή έρευνα για τις εκπομπές ρύπων της Renault

Διχογνωμία μεταξύ των Αρχών έχει δημιουργήσει η έκθεση της γαλλικής κυβέρνησης για τις εκπομπές ρυπογόνων αερίων της Renault, της αυτοκινητοβιομηχανίας – σύμβολο της Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ορισμένα μέλη της αρμόδιας κρατικής επιτροπής, που επιφορτίστηκε με την ευθύνη της έρευνας για το πώς μπορούν να καταστούν περισσότερο

αβλαβή τα αέρια, ή να μετριαστούν, δήλωσαν ότι η έκθεση ήταν ελλιπής.

Σύμφωνα με την έκθεση, ορισμένα μοντέλα της Renault εκπέμπουν οξείδια του αζώτου, τα οποία προκαλούν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος που συνδέονται με πρόωρους θανάτους, από εννέα ως 11 φορές υψηλότερατ ων ορίων που έχει θέσει η ΕΕ.

Τρία από τα 17 μέλη της επιτροπής είπαν πως η δημοσιοποιηθείσα έκθεση δεν περιελάμβανε τις πλήρεις λεπτομέρειες των ευρημάτων, περιλαμβανομένου του γεγονότος πως μια «παγίδα» για τα οξείδια του αζώτου στο Renault Captur «χτύπησε κόκκινο» όταν το συγκεκριμένο μοντέλο προετοιμάστηκε για τις δοκιμές ρύπων, αλλά όχι και στις κανονικές συνθήκες οδήγησης.

Σύμφωνα με τα μέλη αυτά, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για χρήση παράνομων μηχανισμών από τη Renault, το θέμα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα