Γ. Οικονόμου: Διπλασίασε τα υπερ-πλοία μεταφοράς αερίου

του Μηνά Τσαμόπουλου

Στην ενεργοποίηση και δεύτερης option που είχε για την απόκτηση ενός ακόμη πλοίου Very Large Gas Carriers ("VLGCs"), του δεύτερου στη σειρά, προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά DryShips Inc. συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου. Η εταιρεία έχει δικαίωμα να ανεβάσει τις παραγγελίες έως τέσσερα πλοία.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα

πλοία αυτού του τύπου. Ναυπηγούνται στα κορεατικά ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries Co. Το κόστος απόκτησης ανέρχεται στα 83,5 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είναι ήδη χρονοναυλωμένο σε μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία για πέντε χρόνια με δικαίωμα επέκτασης για άλλα τρία. Τα έσοδα υπολογίζονται στα 54 εκατομμύρια δολάρια. Αναμένεται να το παραλάβει η εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2017. «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που προχωράμε στην απόκτηση

Και δεύτερο πλοίου VLGC το οποίο είναι ήδη χρονοναυλωμένο με τιμές πάνω από εκείνες που ισχύουν στην αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dryships, Γιώργος Οικονόμου: «Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τα ην εμπιστοσύνη που έχουμε στον τομέα αυτό των πλοίων μεταφοράς αερίου ενώ μας επιτρέπει στην αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα