Γ. Κατρούγκαλος: Ό,τι κάναμε στο ΕΚΑΣ ήταν με αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία

Ως αναγκαστικό συμβιβασμό για την αποφυγή χρεοκοπίας χαρακτηρίζει το μνημόνιο ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Σε γενικές γραμμές είναι ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα και η βασική ουσία της πολιτικής μου είναι ότι την υπογραφή μας έχει από κάτω και εμείς την υπογραφή μας την τιμάμε» πρόσθεσε, επαναμβάνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αδρανοποιήσει τις φιλελεύθερες

αιχμές που έχει, να απαλείψει τα υφεσικά στοιχεία και να τα αντικαταστήσει με απαπτυξιακά. «Είναι μια δύσκολη αποστολή αλλά πιστεύουμε ότι τα καταφέρνουμε όπως με το ασφαλιστικό» σχολίασε.

Αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ, τόνισε ότι πέραν αυτού "ό,τι κάναμε στην μεταρρύθμιση ήταν με αριστερό πρόσημο και αριστερή ευαισθησία. Το ΔΝΤ δεν είναι ευχαριστημένο, ήθελε αίμα και δεν του το δώσαμε. Δεν κινείται σε ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, αλλά θα απομονωθεί".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι "και ένα ευρώ να κόψεις από συντάξεις που έχουν υποστεί τόσες περικοπές δεν είναι καλό. Έχουμε ελλείμματα και χρειάστηκε να αναπροσαρμόσουμε τις υψηλές συντάξεις. Επειδή είχαμε τόσο μεγάλα ελλείμματα" συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα