Φυλλορροεί από στελέχη το fund του Paulson

Ο διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Paulson & Co, Sheru Chowdhry, αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή του από το fund, ανέφεραν την Παρασκευή πηγές με γνώση των εξελίξεων. Η νέα αυτή αποχώρηση έρχεται να ενισχύσει τον ρυθμό με τον οποίο στελέχη του hedge fund εγκαταλείπουν το «καράβι», καθώς συνεχίζουν να συρρικνώνονται τα περιουσιακά του στοιχεία με

αποτέλεσμα να ασκούνται σοβαρές πιέσεις σε αρκετά από τα χαρτοφυλάκιά του.

Μέχρι στιγμής από την εταρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, John Paulson, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχουν αποχωρήσει ή αναμένεται να παραιτηθούν, οι Michael Johnson, Natalie Oelkers και Claudio Macchetto, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μειώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και αυτή τη στιγμή φθάνουν τα 10 δισ. δολ. από 36 δισ. δολ. το 2011, λόγω απωλειών στα ταμεία αλλά και ρευστοποιήσεων από επενδυτές.

Ο Chowdhry είναι επικεφαλής του fund, Credit Opportunities, μαζί με τον Ty Wallach ενώ είναι και συνεταίρος. Οι δυο άνδρες είχαν προαχθεί σε αυτή τη θέση από τον ίδιο τον Paulson το 2015.

Την ίδια χρονιά, πλατφόρμες διαχείρισης πλούτου μεγάλων τραπεζών όπως η UBS και η Bank of America, αποχώρησαν από την εταιρεία του Paulson εν μέσω ανησυχιών ότι οι αποδόσεις του fund είχαν γίνει πολύ ευμετάβλητες.

Από τα 10 δισ. δολ. που επιβλέπει η εταιρεία μόνον τα 2,6 δισ. ανήκουν σε εξωτερικούς επενδυτές. Τα υπόλοιπα είναι στην κατοχή του ίδιου του Paulson.

Keywords
Τυχαία Θέματα