Φρίντα Κάλο: Σε πλειστηριασμό προσωπογραφία για τον άπιστο σύζυγό της

Μια προσωπογραφία της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο την οποία ζωγράφισε η ίδια το 1949 αποτυπώνει την ταραχώδη σχέση της με τον «άπιστο» σύζυγό της και αναμένεται να πουληθεί στην τιμή ρεκόρ των 30 εκατ. δολαρίων, όταν βγει σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Νοέμβριο.

Στον εν λόγω πίνακα απεικονίζεται με δάκρυα στα μάτια και στο μέτωπό της έχει ζωγραφίσει το πρόσωπο του συζύγου της Ντιέγκο Ριβέρα.

Παρότι είχαν μια σχέση ζωής, ήταν και οι δύο άπιστοι στο γάμο τους. Μάλιστα μετά τον δεύτερο γάμο της με τον Μεξικανό Ντιέγκο Ριβέρα το ζευγάρι ξαναπαντρεύτηκε το 1940 μετά το διαζύγιό του έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το CNN.com.

Όπως φημολογείται, η Κάλο γνώρισε τον Ριβέρα όταν του ζήτησε να ασκήσει κριτική στο έργο της, με τα «σκαμπανεβάσματα» στη σχέση τους να γίνουν βασικό θέμα για τα έργα τέχνης της.

Το έργο ολοκληρώθηκε το 1949, πέντε χρόνια πριν από το θάνατό της,  με το “Diego y yo” να είναι η τελευταία προσωπογραφία της δεκαετίας του 1940.

Πηγή Cnn.com

Αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα έργα της, ενώ καθ΄όλη τη διάρκεια της καριέρας της ζωγράφιζε προτομές μια μορφή που πρωτοδιαφημίστηκε κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης. Η ίδια επηρεάστηκε επίσης από θέματα μυθολογίας μέχρι την ιατρική και τη βοτανική.

Στα έργα της απεικόνιζε ακόμη, τα εξουθενωτικά της προβλήματα υγείας της. Στην ηλικία των έξι αρρώστησε από πολιομυελίτιδα, με αποτέλεσμα το ένα της πόδι να είναι μικρότερο από το άλλο και ημιπαράλυτο.

Σε ηλικία 19 ετών μετά από τροχαίο ατύχημα υποβλήθηκε σε μεγάλο αριθμό εγχειρήσεων, καθώς το ισχίο, η σπονδυλική στήλη και η λεκάνη της τραυματίστηκαν πάρα πολύ σοβαρά και παρέμεινε στο νοσοκομείο για αρκετό χρονικό διάστημα. Σήμερα κάθε έργο της βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα τιμών στις δημοπρασίες.

Διαβάστε ακόμη 

Αναδρομικά: Περιορισμένοι οι τελικοί δικαιούχοι – μικρότερα τα ποσά (vid) 

ΔΕΗ: Σχεδιάζει επενδυτική έξοδο στα Βαλκάνια με 1,3 δισ. ευρώ

Greek Shipping Hall of Fame: Η ναυτιλία αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του μέλλοντος (pics)

Keywords
Τυχαία Θέματα