Φρένο στην πώληση του «Υγεία» από κυπριακό δικαστήριο


Φρένο στη πώληση του νοσοκομείου «Υγεία» έβαλε χθες το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου στη Κύπρο, απαγορεύοντας στη MIG να αποξενώσει τις μετοχές που διαθέτει. Το διάταγμα του δικαστηρίου εκδόθηκε στο πλαίσιο αγωγής που έκανε εταιρεία εναντίον της MIG, γιατί τι 2013 είχε χάσει 1,5 εκ ευρώ από το κούρεμα καταθέσεων

στη Λαϊκή Τράπεζα. Η εταιρεία Marafast Trading ltd εξασφάλισε το διάταγμα που απαγορεύει στη MIG να πουλήσει τις μετοχές της στο Υγεία, εκτός εάν οι εκπρόσωποι της MIG εμφανιστούν στο δικαστήριο ως τις 12 Οκτωβρίου και πείσουν για άρση του διατάγματος.

Νομικοί κύκλοι στη Κύπρο υποστηρίζουν πως βάσει της ευρωπαϊκής νομολογίας το διάταγμα είναι εκτελεστέο και στην Ελλάδα και η MIG θα πρέπει να επιλέξει άλλους νομικούς τρόπους για να το παραμερίσει, μέσω δικαστηρίου.

Η αγωγή και το διάταγμα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, στρέφονται και κατά των κυρίων Μπουλούτα, Μάγειρα και Θεοχαράκη οι οποίοι μαζί με τον Α. Βγενόπουλο, κατά καιρούς διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας και με αυτή την ιδιότητα τους είχαν ενεργήσει ώστε να δοθούν δάνεια εκατομμυρίων στη MIG την οποία επίσης έλεγχαν. Η αγωγή στρέφεται και κατά του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίο δικάζεται και για χρηματισμό από την εταιρεία FOCUS του εφοπλιστή Μ. Ζολώτα.

Επίσης ο κ. Χριστοδούλου έχει καταδικαστεί για φοροδιαφυγή για την ίδια υπόθεση. Η εταιρεία Focus ήταν μία από τις εταιρείας που έλαβε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις από την Λαϊκή Τράπεζα την περίοδο που την ήλεγχε ο Α. Βγενόπουλος.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση είναι η πρώτη που αφορά κουρεμένο καταθέτη της Λαϊκής Τράπεζας και προβλέπει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της MIG.

Keywords
Τυχαία Θέματα