«Φρέναραν» οι πωλήσεις της Prada – Επιβράδυνση για τον κλάδο του luxury

Επιβράδυνση εμφάνισαν οι πωλήσεις της Prada στο γ’ τρίμηνο του 2023, καθώς ο ιταλικός οίκος μόδας επηρεάστηκε δυσμενώς από το «φρενάρισμα» της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

Είναι ενδεικτικό ότι τα καθαρά έσοδα του Ομίλου κατήλθαν στο 1,11 δισ. ευρώ, υποχωρώντας κάτω των επίσημων εκτιμήσεων των αναλυτών.

Οι πωλήσεις της ετικέτας Prada, οι οποίες αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών εσόδων του ιταλικού Ομίλου, επιβράδυναν στο +5% στο γ’ τρίμηνο έναντι +15% στο β’ τρίμηνο.

Τα

παραπάνω μεγέθη, όπως προαναφέρθηκε, έρχονται εν μέσω της γενικευμένης μείωσης της καταναλωτικές ζήτησης για luxury αγαθά, η οποία υπονομεύει την παρατεταμένη ανθεκτικότητα των εταιρειών του κλάδου.

Άλλωστε, πέραν της Prada, απογοητευτικά αποδείχθηκαν και τα μεγέθη της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, η οποία στις αρχές του μήνα είχε ανακοινώσει αύξηση των πωλήσεων κατώτερη των προσδοκιών.

Διαβάστε ακόμα

Η (διαχρονική) μανία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια, τα funds κυνηγάνε (και) το Δημόσιο, τα «μαϊμού» στελέχη και η μυστήρια υπόθεση της Crown Hellas

Η Σταδίου ανακτά τη χαμένη της λάμψη – Ποιοι Έλληνες και ξένοι επένδυσαν σε ακίνητα (pics)

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ελάχιστο «δηλωμένο» εισόδημα… ένας «μισθός» 780 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα