Φέτος, ήταν το πιο κουραστικό καλοκαίρι για τους Ιταλούς επενδυτές ομολόγων

Υποτίθεται ότι είναι η συνηθισμένη ανάπαυλα του καλοκαιριού, αλλά οι Ιταλοί επενδυτές ομολόγων περνούν αυτό τον καιρό την πιο πολυσύχναστη περίοδο στη δουλειά τους.

Ο όγκος συναλλαγών αυτού του μήνα έχει ήδη ξεπεράσει τον αντίστοιχο όγκο οποιουδήποτε Αυγούστου στο παρελθόν, από τότε που άνοιξε η αγορά προθεσμιακών συμβολαίων το 2009 εν μέσω της αυξημένης μεταβλητότητας των στοιχείων του χρέους της χώρας. Αυτό καταγράφεται φέτος, πριν από τον πολυαναμενόμενο προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης ο οποίος θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα.

Η Ιταλία ήταν το επίκεντρο της οικονομικής

αστάθειας της ζώνης του ευρώ φέτος, με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στην εξουσία και τις ανησυχίες της αγοράς για τις πολιτικές που οδήγησαν στην κατάρρευση της αγοράς ομολόγων της χώρας στα τέλη Μαΐου. Τα λεγόμενα BTPs παρέμειναν σχετικά ασταθή και οι επενδυτές αναμένουν τώρα τον προϋπολογισμό, ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει λαϊκίστικα σχέδια δαπανών που αντιβαίνουν στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα εκληφθεί από τους επενδυτικούς κύκλους ως ο επόμενος μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά.

"Αυτό αντικατοπτρίζει τις μεγαλύτερες ανάγκες κάλυψης των BTP λόγω της μεγάλης αστάθειας που είχαμε τους τελευταίους μήνες", δήλωσε ο Antoine Bouvet, στρατηγικός αναλυτής στην Mizuho International Plc, αναφερόμενος στην άνοδο των προθεσμιακών συναλλαγών. "Με την πάροδο του χρόνου, καθώς η κατάσταση αποκαθίσταται, θα πρέπει να δούμε ότι οι όγκοι συναλλαγών αρχίζουν να επιστρέφουν στην αγορά μετρητών".

Keywords
Τυχαία Θέματα