Εξπρές... κατάρρευση σε δύο ημέρες στο Χρηματιστήριο

του Δημήτρη Παφίλα

Σημάδια μιας ταχύτατης κατάρρευσης εμφανίζει πλέον η ελληνική αγορά - η οποία μέσα σε δυο ημέρες πέρασε στο ναδίρ, απο το ζενιθ, δίχως να έχει αλλάξει κάτι βασικό στην ελληνική οικονομία.

Η Αθήνα χάνει 4% μέσα σε δυο συνεδριάσεις μετά απο τις παροχές Τσίπρα και τον πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας σχετικά με τους δασμούς. Όμως, οι αμερικανικές αγορές είναι κοντά στα υψηλά

τους ενω αντίθετα η ελληνική αγορά μετά απο μια εκπληκτική απόδοση απο τα μέσα Γενάρη ( 25-26% ) βρέθηκε να χάνει σε μερικές ημέρες όλα τα κέρδη.

Αυτή η εικόνα προκαλεί αναστάτωση στους ξένους και Έλληνες επενδυτές καθώς με μια αναταραχή η ελληνική αγορά μοιάζει με ένα άχυρο που κινείται προς όποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος. Μια διόρθωση είναι επιβεβλημένη σε σχέση με τα όσα ανακοινώθηκαν απο την κυβέρνηση και τα όσα συμβαίνουν διεθνώς. Άλλο, όμως, η διόρθωση κι άλλο η υπερβολή.

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης έχανε και τις 730 μονάδες καθώς κινείται στις 727 μονάδες χάνοντας 2,09%.

Βουτιά 7,61% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,505 ευρώ . Βουτιά 5,36% για την Eurobank στα 0,682 ευρώ. Με πτώση 3,21% η Εθνική Τράπεζα στα 0,68 ευρώ. Βουτιά 3,15% για την Alpha bank στα 1,201 ευρώ. Βουτιά 6,01% για την ΔΕΗ στα 1,346 ευρώ.Βουτιά 2,38% για τον Μυτιληναίο στα 9,04 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 23,9 εκατ. ευρώ και σχετικά είναι χαμηλά, αν και υπάρχουν ακόμη αρκετές ώρες συναλλαγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα