Εξαιτίας Τραμπ και bank holiday διόρθωσε έντονα η αγορά

του Δημήτρη Παφίλα

Η απόφαση προέδρου Tραμπ να επιβάλλει νέους δασμούς κατά 25% στα κινεζικά προϊόντα και η αργία στο Λονδίνο -bank holiday- επέδρασαν αρνητικά στο χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η ελληνική αγορά δεν είχε τις γνωστές αντιστάσεις, καθώς έμειναν μόνο οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες, έτσι, για πρώτη φορά από τις 15 Ιανουαρίου, κατέγραψε πτώση άνω του 2% καθώς ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,6% στις 754,20 μονάδες. Άλλωστε η ελληνική αγορά παρά το ράλι κατά 26% παραμένει ρηχή καθώς δραστηριοποιούνται

έντονα 15-20 funds.

Ήταν χαρακτηριστικό ότι, αρχικά, η ελληνική αγορά δεν ακολούθησε στην πτώση τις ευρωπαϊκές αγορές, αλλά μετά από μια ώρα ξεκίνησαν πιέσεις και με κλειστή την αγορά του Λονδίνου, οι πιέσεις ήταν μεγαλύτερες. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από τις τράπεζες, τις υψηλότερες απώλειες εμφάνισαν μετοχές του FTSE25, καθώς οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις φοβούμενοι ότι, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας θα έχει διάρκεια.

Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασε η μετοχή του ΟΛΠ με πτώση 6,76% στα 20,70 ευρώ – ύστερα από το ράλι του τελευταίου διαστήματος. Βουτιά 5,35% για την Γεκ- Τέρνα στα 4,95 ευρώ. Με πτώση 4,34% ο Μυτιληναίος στα 9,25 ευρώ. Απώλειες 4,54% για την Ελλάκτωρ στα 1,64 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα