Ευρώπη και Κίνα στηρίζουν τα είδη πολυτελείας

Η αυξημένη τουριστική κίνηση σε Ισπανία και Βρετανία θα οδηγήσει σε ανάκαμψη των δαπανών για αγορά ειδών πολυτελείας στην Ευρώπη, ενώ ανάλογη πορεία θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη στην Κίνα, όπως εκτιμά η Bain & Co., η οποία, μάλιστα, προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το 2017.

Οι πωλήσεις ειδών όπως τσάντες γνωστών σχεδιαστών μόδας αλλά και κοσμημάτων θα ενισχυθούν μεταξύ 2% και 4% φθάνοντας στο επίπεδο των 259 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία Bain, η οποία

πριν από μερικούς μήνες είχε εκτιμήσει ότι η αύξηση θα κυμαίνονταν μεταξύ 1% και 2%.

Κορυφαίες εταιρείες όπως οι Burberry και Prada δυσκολεύτηκαν αρκετά να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία το 2016, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης στην Κίνα αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη που οδήγησαν σε μείωση της τουριστικής κίνησης. Όμως οι προοπτικές φαίνεται ότι είναι πολύ καλύτερες φέτες όχι μόνο για τις δύο εταιρείες αλλά για το σύνολο του κλάδου.

Η αγορά ειδών πολυτελείας της Ευρώπης θα ενισχυθεί με ρυθμό από 7% έως 9%, ενώ στην Κίνα οι πωλήσεις θα αυξηθούν μεταξύ 6% και 8%. Αντίθετα στην αμερικανική ήπειρο θα υπάρξει μείωσή τους κατά 2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα