Ευρωαγορές: Υψηλά κέρδη στην Ευρώπη

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα Fed, σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης  Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,7% στις 467,31 μονάδες. Ο κλάδος της ενέργειας και συγκεκριμένα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ηγήθηκαν των κερδών

με κέρδη 4%. Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότεροι κλάδοι της αγοράς.

Ο γερμανικός δείκτης DΑΧ κέρδισε 2,22% στις 15.459,39 μονάδες, o γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,11% στις 6.981,96 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,33% στις 7.469,78 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 2,27%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άλμα 1,66%.

Ο ελβετικός κατασκευαστής λογισμικού υπολογιστών Logitech συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 6%. Η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας Orpea σημείωσε πτώση 19%.

Οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο και η στροφή της Fed σε μια πιο συσταλτική νομισματική πολιτική φέτος προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό αναμένεται να πλήξει τους ρυθμούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ και αλλού.

Η Fed αναμένεται να κρατήσει στάση αναμονής σήμερα, αναβάλλοντας για τον Μάρτιο την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της. Ο επικεφαλής της τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναμένεται παράλληλα να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο και για νέες αυξήσεις των επιτοκίων μετά τον Μάρτιο, προκειμένου να ελεγχθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η εφοδιαστική αλυσίδα – «Ακρίβεια μέχρι και το 2023»

Θα αλλάξει πολιτική η ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού; – Τι απαντά το νεότερο μέλος της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης

Αττική Οδός: Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία – Σε ποια τμήματα επιτρέπεται η κίνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα