Ευρωαγορές: Βουτιά την τελευταία ημέρα εξαμήνου στην Ευρώπη – Άνοδος 13% από την αρχή του χρόνου

Βουτιά έκαναν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από ένα εξάμηνο επιτυχίας όπου στο σύνολό του είχε παρουσιάσει άνοδο 13%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,8%, με τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτου να κάνουν βουτιά 1,9%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε χαμηλότερα 0,71% στις 7.037 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 1,02% στις 15.531 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,91% στις 6.507 μονάδες.

Η μετοχή της EssilorLuxottica σημείωσε οριακή άνοδο, ενώ η

Grandvision σημείωσε άνοδο 14%. Η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία MorphoSys έπεσε κατά 4,6%. Η WM Morrison ανέβηκε 4,5%.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης μειώθηκε αυτόν τον μήνα, ισορροπώντας για τους θερινούς μήνες πριν την αναμενόμενη άνοδό του πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ προς το φθινόπωρο, λόγω των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ μειώθηκε στο 1,9% τον Ιούνιο, από 2% τον Μάιο, όσο προέβλεπαν οι αναλυτές και ακριβώς εντός του στόχου της ΕΚΤ για πληθωρισμό «χαμηλότερα αλλά κοντά στο 2%». Ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,9%, όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Διαβάστε περισσότερα

Alpha Bank: Στο 1 ευρώ η τιμή της μετοχής στην ΑΜΚ

Εκτός Ελλάκτωρ ο Λεωνίδας Μπόμπολας – Μηδενίζεται η συμμετοχή του

Αποζημιώσεις ενοικίων: Ποιοι ιδιοκτήτες πληρώνονται 30 Ιουνίου – Kαταβάλλονται 103,2 εκατ. ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα