Ευρωαγορές: Γύρισαν σε θετικό έδαφος

Σε θετικό έδαφος γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές, ωστόσο, να έχουν ακόμα το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, προσπαθώντας να αφομοιώσουν τις προβλέψεις για την οικονομία, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση των επιτοκίων θα έρθει νωρίτερα από αυτό που έχει ανακοινώσει η FED.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 βρίσκεται ελαφρός ανοδικά, έχοντας

χάσει πάνω από 0,8% στις πρώτες προσφορές. Οι μετοχές του κλάδου των βασικών αγαθών χάνουν 0,6% ενώ ο τομέας των χημικών κερδίζει 0,8%.

Οι μετοχές των τραπεζών, των ενεργειακών εταιρειών και άλλων επιχειρήσεων που τείνουν να είναι ευαίσθητες στις διακυμάνσεις της οικονομίας έχουν σημειώσει σημαντική πτώση μετά τις ανακοινώσεις της Fed την περασμένη Τετάρτη.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, ενισχύεται κατά 0,3% στις 7.037 μονάδες, κατά 0,33% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 6.590 μονάδες και κατά 0,53% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 15.529 μονάδες.

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons σημει’ωνει άνοδο άνω του 31% μετά την απόρριψη μιας προτεινόμενης εξαγοράς 5,52 δισεκατομμυρίων λιρών (7,62 δισεκατομμύρια δολάρια) από την εταιρεία μετοχών Clayton, Dubilier & Rice με την αιτιολογία ότι «υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία και τις δυνατότητές της».

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη βρίσκεται η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Freenet η οποία χάνει 7,2%.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΙΝΟΪΛ: 100 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία με τη ΔΕΗ

Μητσοτάκης: Η συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο μετατρέπει τις θάλασσές μας σε πεδία συνεργασίας (upd)

Dave O’Flanagan (Sitecore): «Γιατί εξαγοράσαμε την ελληνική Mousend»

Keywords
Τυχαία Θέματα