Ευρωαγορές: Επιστροφή στα κέρδη – Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε υψηλά επίπεδα έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς και τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση κατά 0,7% υψηλότερα. Οι μετοχές του κλάδου του λιανεμπορίου σημείωσε άνοδο 1,8% για να οδηγήσει τα κέρδη.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,52% στις 6.895 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,44% στις 15.195 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,74% στις 6.210 μονάδες.

Στο

μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, AkzoNobel, Heineken, Randstad και Roche ήταν μεταξύ των εταιρειών που ανέφεραν κέρδη.

Η μετοχή της Heineken σημείωσε άνοδο σχεδόν 5%. Οι μετοχές της γαλλικής Kering, της σουηδικής εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson και της ολλανδικής ASML κατέγραψαν άνοδο 4%, με τα κέρδη τους να ξεπερνούν τις προσδοκίες. Η μετοχή της Carrefour αυξήθηκε κατά 5%. Η μετοχή της CNP Assurances μειώθηκε κατά 5,3%.

Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Βρετανία τον Μάρτιο. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,7%, τους 12 μήνες έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία.

Έναν μήνα πριν ήταν στο 0,4% ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στο 0,8%. Κατά 1,9% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού το ίδιο διάστημα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, μετά το 0,9% του Φεβρουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ανοίγει η εστίαση στις 3 Μαΐου – Στις 10/4 τα σχολεία

Η Super League απέτυχε, αλλά οι λόγοι που την προκάλεσαν είναι ακόμη εδώ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει και επίσημα το ωράριο – Οι ώρες μετακίνησης, τι ισχύει για το Πάσχα

Keywords
Τυχαία Θέματα