Ευρωαγορές: Έντονες πιέσεις στην Ευρώπη παρά την ενισχυμένη επιχειρηματική δραστηριότητα

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν προοδευτική ανάπτυξη των επιχειρήσεων στην περιοχή της ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε περίπου 0,6%, με τις μετοχές του κλάδου κοινής ωφέλειας να πέφτουν σε αρνητικό έδαφος κατά 1,4% για να οδηγήσουν τις απώλειες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,22% στις 7.074 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα 1,15% στις 15.456 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,91% στις 6.551 μονάδες.

Το βλέμμα

των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στο bitcoin και την αστάθεια που παρουσίασε την Τρίτη, υποχωρώντας σε κάποια φάση κάτω από τα 30.000 δολάρια, ενώ σήμερα το ισχυρό κρυπτονόμισμα κατάφερε να επανέλθει και να κλείσει με αύξηση 7%, πάνω από τα 34.000 δολάρια.

Η GlaxoSmithKline σημείωσε άνοδο 1% αφού η εταιρεία παρουσίασε σχέδια για την καταχώριση των καταναλωτικών προϊόντων. Η γερμανική εταιρεία παράδοσης κιτ γευμάτων Hellofresh υποχώρησε 4,9%.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης, φαίνεται να ανεβάζει ταχύτητα, αγγίζοντας υψηλό 15ετίας τον Ιούνιο, καθώς η χαλάρωση των μέτρων lockdown και η απελευθέρωση της «εγκλωβισμένης» ζήτησης οδήγησαν σε «έκρηξη» στον τομέα των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στις 58,0 μονάδες από 55,2 τον προηγούμενο μήνα, ο σύνθετος PMI στις 59,2 από 57,1 και ο δείκτης PMI μεταποίησης στο 63,1, όσο και τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μητσοτάκης: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το β’ εξάμηνο – Μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα»

Χωρίς μνηστήρες το πιο ακριβό «σφυρί» στη Μύκονο

Αποεπενδύσεων συνέχεια για τις τράπεζες – Κουνούν… μαντήλι στις θυγατρικές του εξωτερικού

Keywords
Τυχαία Θέματα