Ευρωαγορές: Απώλειες παρά την αισιοδοξία για μείωση των φόρων στις ΗΠΑ

Πτώση για τις ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη παρά την αισιοδοξία που δημιουργεί η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση 0,45% και διαμορφώθηκε στις 390,91 μονάδες.

Ο FTSE100 +0,09%, o DAX -0,72%, o CAC40 -0,69%, o FTSE MIB -0,52%, o IBEX35 -0,10%

Ο κλάδος ταξιδίων και αναψυχής σημείωσε άνοδο 0,79%. Η μετοχή της βρέθηκε στην κορυφή του τομέα μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων

δ' τριμήνου. Η μετοχή της Ryanair ενισχύθηκε κατά 2,33% και της Easyjet σημείωσε άνοδο κατά 2,69%.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η Dialog Semionductor κατέγραψε άνοδο άνω του 8% μετά την αύξηση του μεριδίου της Tsinghua.στην εταιρεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρήθηκαν σκαμπανεβάσματα στις διεθνείς χρηματαγορές καθώς δεν υπήρχε βεβαιότητα για το κατά πόσον θα μπορέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει το φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει σημαντικές μειώσεις και φοροαπαλλαγές για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων. Χθες, Δευτέρα η Wall πέτυχε νέο ρεκόρ, καθώς το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων φάνηκε να βρίσκεται πιο κοντά στην υπερψήφιση από το Κογκρέσο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιμένουν ότι το σαρωτικό πακέτο φορολογικών περικοπών για τις μεγάλες εταιρίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους ιδιώτες θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση. Το ν/σ προβλέπει μείωση του εταιρικού φόρου στο 21% από 35% που ισχύει σήμερα, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι κάτι τέτοιο θα απογειώσει τα εταιρικά κέρδη και θα πυροδοτήσει προγράμματα επαναγοράς μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα