ΕΒΙΚΕΝ: Όχι σε νέα αναβολή για το target model - Να παρέμβει η κυβέρνηση

Με έκπληξη η βιομηχανία διαπιστώνει ότι για μια ακόμη φορά θα υπάρξει μετάθεση του χρονοδιαγράμματος έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του νέου μοντέλου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, γνωστού και ως target model. Έχουμε πλέον χάσει το μέτρημα από τις συνεχείς αναθεωρήσεις, τις αλλαγές αλλά και τις δικαιολογίες που προβάλουν οι αρμόδιοι για να αποποιηθούν των ευθυνών (τους) για το γεγονός ότι δεν έχει τηρηθεί ούτε μία προθεσμία, ούτε μία ημερομηνία.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε επιστολή της η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας

και συνεχίζει:

«Όταν η βιομηχανία προειδοποιούσε εγκαίρως και κατ´ επανάληψη ακόμα και τον ίδιο τον υπουργό ενέργειας για τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες, γινόταν «δυσάρεστη».

Μας είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας. Πλέον οι δικαιολογίες έχουν στερέψει. Η βιομηχανία θεωρεί ότι η νέα καθυστέρηση είναι προϊόν εσκεμμένης ολιγωρίας που υπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Είναι σαφές ότι κάποιοι δεν θέλουν το άνοιγμα της αγοράς, τον υγιή ανταγωνισμό και τη διαφάνεια.

Αναμένοντας την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι και απαθείς στο νέο εμπαιγμό. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να μην περάσει η νέα αναβολή».

Keywords
Τυχαία Θέματα