ΕΥΔΑΠ: Επενδύει 76 εκατ. ευρώ για να περιοριστούν οι διαρροές του δικτύου

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 76 εκατ. ευρώ για το 2016, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την αντικατάσταση και βελτίωση του δικτύου της ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι διαρροές, σχεδιάζει η ΕΥΔΑΠ.

Η εταιρεία υπολογίζεται ότι συντηρεί περίπου 2 εκατομμύρια συνδέσεις και διαθέτει περί τα 4 εκατομμύρια πελάτες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τεσσάρων βουλευτών από το Ποτάμι στην βουλή,

ο διευθύνοντας σύμβουλος κ. Γιάννης Μπενίσης αναφέρθηκε στο νέο γύρο επενδύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες απώλειες νερού στην Αττική που σημειώνονται λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην βουλή, κάθε χρόνο χάνεται μία λίμνη του Μαραθώνα λόγω διαρροών. Αντίστοιχα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βόλου έχει υπολογίσει ότι το 30% του νερού που μεταφέρεται χάνεται κατά τον ίδιο τρόπο. "Η χρήση μεθόδων όπως ο ενεργός έλεγχος των πιέσεων και ο διαχωρισμός του δικτύου σε αυτόνομες ζώνες πίεσης σε συνδυασμό με τον συνεχή έλεγχο των λειτουργικών παραμέτρων συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των πραγματικών απωλειών και στην επιμήκυνση του ωφέλιμου χρόνου ζωής" σημειώνει ο διευθύνοντας σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Μπενίσης.

Συγχρόνως αποκαλύπτει ότι η ΕΥΔΑΠ στρέφεται σε πράσινες πολιτικές για την παραγωγή ενέργειας με την δημιουργία πέντε υδροηλεκτρικών σταθμών στο υδραγωγείο στο Μόρνο και επιπλέον δύο που θα λειτουργήσουν στο δίκτυο διανομής πόσιμου νερού μαζί με μικρότερους σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία υλοποιεί ένα πενταετές ενεργειακό σχέδιο με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα