ΕΥ: Το Διεθνές Δίπλωμα Εταιρικής Διακυβέρνησης της ICA και στην Ελλάδα

Το Διεθνές Δίπλωμα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Κινδύνων και Συμμόρφωσης της ICA (International Compliance Association) θα προσφέρεται από τον Απρίλιο και στην Ελλάδα σε συνεργασία με την ΕΥ και τη StudySmart.

Το δίπλωμα της ICA είναι η σημαντικότερη πιστοποίηση για όσους εργάζονται στο χώρο της συμμόρφωσης και της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες διεθνώς και πλέον θα απονέμεται και στην Ελλάδα,

αναφέρεται στην ανακοίνωσ της ΕΥ.

Το Διεθνές Δίπλωμα Εταιρικής Διακυβέρνησης, Κινδύνων και Συμμόρφωσης της ICA θα είναι το πρώτο πτυχίο που θα διατίθεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη StudySmart, ενώ υπάρχει η προοπτική για πρόσθετα πτυχία στα επόμενα χρόνια.

Μιλώντας σε ενημερωτική συνάντηση σχετικά με την έναρξη του προγράμματος ο Bill Howarth, Επίτιμος Πρόεδρος της ICA, παρατήρησε: «Τα διπλώματα της ICA έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν χρηματοπιστωτικούς και άλλους κινδύνους παρέχοντας εξειδικευμένες δεξιότητες και γνώσεις».

ο Δρ. Κωνσταντίνος (Dino) Κυρίτσης, ιδρυτής της StudySmart σχολίασε: «Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη καθώς η έλλειψη ενός πτυχίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, Κινδύνων και Συμμόρφωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο ήταν αισθητή. Οι πιστοποιήσεις είναι απαραίτητες για τους επαγγελματίες και τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, καθώς αποτελούν ένα πρότυπο και εξασφαλίζουν διεθνή αναγνώριση».

Ο Γιάννης Δρακούλης, επικεφαλής του τμήματος Ερευνών Απάτης και Εταιρικών Αντιδικιών της ΕΥ Ελλάδας, επεσήμανε: «Το δίπλωμα της ICA δίνει πλέον την ευκαιρία στους Έλληνες επαγγελματίες να διαφοροποιηθούν στην αγορά και να ενισχύσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους συμμετέχοντας και ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρόγραμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα