Έτσι οραματίζεται τη νέα Burberry ο νέος CEO Marco Gobbetti

Τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Burberry Group Plc παρουσίασε το όραμά του για την εταιρεία. Στους επενδυτές όμως, δεν άρεσε αυτό που άκουσαν, στέλνοντας τη μετοχή στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας πενταετίας.

Το πρόβλημα: Η νέα

Burberry που οραματίζεται και παρουσίασε ο Marco Gobbetti μοιάζει με μια πιο ακριβή έκδοση της τωρινής. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος υποσχέθηκε να μετακινήσει σταθερά μια εταιρεία γνωστή για τις καπαρντίνες καθημερινής χρήσης σε μια κατάσταση υπερσύγχρονης πολυτέλειας, αλλά αυτό θα κοστίσει στη Burberry καθώς κλείνει τα καταστήματα με χαμηλές επιδόσεις και εξελίσσει τα υπόλοιπα με μια κομψότερη σειρά τσαντών.

Ο Gobbetti στερείται επίσης του προσώπου για να σχεδιάσει αυτές τις πανάκριβες, ντιζαϊνάτες τσάντες, αφού ο δημιουργικός διευθυντής Christopher Bailey ανακοίνωσε την αποχώρησή του την περασμένη εβδομάδα. Η Burberry προειδοποίησε τους επενδυτές να μην περιμένουν την εταιρεία να πληρώσει τη θέση γρήγορα.

Το σχέδιο της Burberry «θα απαιτήσει σημαντική επανεπένδυση και μια διετή μεταβατική περίοδο για να αναζωογονηθεί το περιεχόμενο της μόδας στην προσφορά προϊόντων», ανέφερε ο αναλυτής της RBC Rogerio Fujimori σε έκθεσή του. «Πολύς χρόνος και υπομονή πρέπει να απαιτούνται από τους επενδυτές».

Τα σχέδια του Gobbetti σηματοδοτούν μια εξελικτική μεταστροφή από την προσέγγιση που ακολουθεί ο πρώην CEO, Bailey. Στο πλαίσιο του πρώην επικεφαλής της, η εταιρεία είχε ήδη κινηθεί για να μειώσει την έκθεσή της σε μαζικές αγορές λιανικής πώλησης στις Η.Π.Α., όπου η εικόνα της έχει πληγεί από την ευρεία διαθεσιμότητα και τις εκτεταμένες εκπτώσεις.

Οι επενδυτές περιμένουν πιο ριζοσπαστικά βήματα από έναν βετεράνο του κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα