Έτοιμος ο Τραμπ να αποπέμψει και τον γενικό εισαγγελέα Μιούλερ

Ο πρόεδρος Donald Trump έχει ενημερωθεί ότι έχει την εξουσία να απαλλάξει των καθηκόντων του τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ οι κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο προειδοποίησαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προεδρία του.

Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι- Σάντερς την Τρίτη ανέδειξε το μήνυμα της κυβέρνησης σχετικά με τη στάση του Trump προς τον Mueller

μετά την θυμωμένη απάντηση του προέδρου σε μια επιδρομή στο γραφείο του επί πολλά χρόνια δικηγόρου του.

"Έχουμε ενημερωθεί ότι ο πρόεδρος έχει σίγουρα την εξουσία να λάβει αυτή την απόφαση", ανέφερε η Sanders, απαντώντας σε μια ερώτηση που υποδηλώνει ότι ο Λευκός Οίκος έχει διερευνήσει το θέμα. Πριν από τρεις εβδομάδες, όταν ρωτήθηκε για τους Ρεπουμπλικανούς που προειδοποιούν ότι δεν παρεμβαίνουν στην έρευνα, η Sanders επανέλαβε μια δήλωση του δικηγόρου του Trump, του Ty Cobb, σύμφωνα με την οποία ο Trump «δεν εξετάζει ούτε συζητάει» για την αποπομπή του Mueller.

Καθώς η έρευνα του Mueller σχετικά με τις παρεμβάσεις στις εκλογές της Ρωσίας επιταχύνεται και πλησιάζει στο εσωτερικό κύκλο του προέδρου με την επίθεση στη Δευτέρα στο γραφείο του δικηγόρου και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, ο πρόεδρος εξεμάνη, αποκαλώντας την έρευνα «ντροπή» και «επίθεση στη χώρα μας». Στο ερώτημα αν θα οδηγήσει τον Mueller προς την έξοδο, ο Trump είπε: "Θα δούμε τι θα συμβεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα