Έτοιμοι να ξοδέψουν ως 10 δισ. δολάρια για εξόρυξη φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο

Μια ελάχιστα γνωστή ομάδα επενδυτών σχεδιάζει μια σημαντική ανατροπή στη βιομηχανία φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρεει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις που παρεμποδίζονται λόγω της πολιτικής και βιομηχανικής πολυπλοκότητας της περιοχής.

Η Cynergy Group, μια επιχείρηση επενδύσεων με έδρα την Κύπρο, σκοπεύει να δαπανήσει μεταξύ 5 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια για την αγορά περιουσιακών στοιχείων

του φυσικού αερίου που έχουν υπολειτουργήσει στην περιοχή, σύμφωνα με τον CEO της, Mike Germanos. Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με "μερικά από τα πιο αξιόπιστα γραφεία του κλάδου παγκοσμίως, ιδιωτικές εταιρείες και κρατικά ταμεία" για την συλλογή των κεφαλαίων, ανέφερε.

Ο Germanos αρνήθηκε να δώσει τα ονόματα των συνεργατών του ή τα στοιχεία του ενεργητικού στα οποία στοχεύει, επικαλούμενος τον ευαίσθητο χαρακτήρα της περιόδου πριν από την επίσημη προσφορά της Cynergy. Είπε ότι η επιχείρηση βρίσκεται στα τελικά στάδια της ολοκλήρωσης της προσφοράς της, την οποία θα αποκαλύψει στα μέσα Ιουνίου.

Σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου κατά την τελευταία δεκαετία, εξέλιξη η οποία έχει ενώσει τις δυνάμεις των κυβερνήσεων αυτών των χωρών με την ελπίδα ανάπτυξης ενός ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, οι εταιρείες έχουν προσπαθήσει να ξεπεράσουν τα μακροχρόνια πολιτικά και νομικά εμπόδια και να βρουν αγορές για βιώσιμες εξαγωγές, κάνοντας όμως πολλούς επενδυτές να αμφισβητούν εάν αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να υπολογίσουν αξιόπιστα το πλήρες δυναμικό της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα