Ετοιμάζουν ειδική γραμματεία για το προσφυγικό με αμοιβές... 114 χιλ. ευρώ!

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Σε τροπολογία που περνάει νύχτα στο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς προωθούν τη σύσταση θέσεων Ειδικού Γραμματέα και ειδικού συνεργάτη και άνοιξαν παραθυράκι για να λαμβάνουν μελλοντικά αμοιβές 114 χιλ. ευρώ!

Ενώ στην Ειδομένη η αξιοπιστία της χώρας έχει πιάσει πάτο και το δράμα των προσφύγων δεν έχει τελειωμό, όπως σήμερα αποκαλύπτουμε σε τροπολογία που περνάει νύχτα στο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής υπηρεσίας με αντικείμενο

την επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος ενώ ανοίγεται διάπλατα παραθυράκι για τη μετατροπή αυτής σε Ειδική Γραμματεία με υψηλές για την εποχή αμοιβές των κορυφαίων στελεχών της!

Σε μια περίοδο που οι βασικές υποδομές ώστε οι πρόσφυγες να διαβιούν αξιοπρεπώς απουσιάζουν και που το Κράτος παρουσιάζεται ασυντόνιστο, ενώ διεθνώς η χώρα εξευτελίζεται από τις εικόνες ντροπής κι ο Πειραιάς έχει μετατραπεί σε γκέτο, μέριμνα της κυβέρνησης είναι με τροπολογία στο νόμου του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων στο ζήτημα των αγροτικών συνεταιρισμών να δημιουργήσει μηχανισμό προπαγάνδας κι όχι ουσίας. Δηλαδή κάποιοι ενδιαφέρονται για το πως θα φαίνεται η εικόνα των ταλαίπωρων μεταναστών κι όχι πως πραγματικά θα είναι καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες,. Η εν λόγω τροπολογία υπογράφτηκε συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου και τονίζεται ότι "συγκροτείται ειδική υπηρεσία επικοινωνιακού σχεδιασμού προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής με σκοπό τον επικοινωνιακό σχεδιασμό, τον αποτελεσματικό συντονισμό των επικοινωνιακών δράσεων των συναρμόδιων αρχών και υπηρεσιών καθώς και την ενημέρωση των εκπροσώπων των ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ και της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν τη μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική".

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως στην αιτιολογική έκθεση αυτής της τροπολογίας υπογραμμίζεται πως δύο στελέχη, ο Ειδικός Γραμματέας και ο ειδικός συνεργάτης του στην περίπτωση που συσταθεί η νέα αυτή υπηρεσία ως Ειδική Γραμματεία (σ.σ. κάτι το οποίο σύμφωνα με πηγές μας προωθείται σύντομα) θα λαμβάνουν αμοιβές 114 χιλ. ευρώ κατ' έτος ! Κι αυτά στην Ελλάδα της φτώχειας και του έντονου μεταναστευτικού προβλήματος, όπου η χώρα μας καταγγέλλεται για απορρόφηση μόλις 30 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ που η ΕΕ έχει εγκρίνει.

Δείτε την τροπολογία

Keywords
Τυχαία Θέματα