Ετοιμάζεται να πουλήσει περιουσιακά του στοιχεία, το κρατικό ταμείο του Κατάρ

Απομονωμένο από τους ισχυρούς, Άραβες γείτονες του, το ταμείο διαχείρισης κρατικού πλούτου του Κατάρ αντιστρέφει μια δεκαετή συνήθεια να προχωρεί σε ξένες επενδύσεις υψηλού προφίλ, προκειμένου να στηρίξει τη δική του οικονομία.

Η εταιρεία Qatar Investment Authority, η οποία μείωσε τις άμεσες συμμετοχές της στις εταιρείες Credit Suisse AG, Rosneft PJSC και Tiffany & Co. τους τελευταίους

μήνες, εξετάζει την πώληση των περισσότερων από τα περιουσιακά της στοιχεία, συνολικού ύψους 320 δισεκ. δολαρίων, τα οποία περιλαμβάνουν συμμετοχές στις Glencore Plc και Barclays Plc με σκοπό να διοχετεύσει τα έσοδα στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

"Τα κρατικά επενδυτικά ταμεία, όπως η Qatar Investment Authority, είναι πάντα εθνικά αποθέματα σε περιπτώσεις δυσμενών γεγονότων κινδύνου", δήλωσε ο Sven Behrendt, διευθύνων σύμβουλος της GeoEconomica στη Γενεύη. "Δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ είναι ένα τέτοιο γεγονός για το Κατάρ, το κρατικό ταμείο θα πρέπει να χρησιμεύσει ως τέτοιο προστατευτικό μέσο"

Keywords
Τυχαία Θέματα