Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ: Βάζει ενοικιαστήριο σε ακίνητα «φιλέτα»

Της Στεφανίας Σούκη

Επιπλέον έσοδα από «καλά» ακίνητά της θέλει η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, έχοντας αναρτήσει ενοικιαστήριο σε εννέα μεγάλες ιδιοκτησίες της σε Αθήνα και Πειραιά.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το νέο απόκτημα της εταιρείας επί της οδού Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης, σε ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα σημεία, αυτή την στιγμή, της ελληνικής πρωτεύουσας στο εμπορικό κέντρο της πόλης, εξ' ου και αναμένεται

σημαντικό ενδιαφέρον από υποψηφίους μισθωτές: Το διατηρητέο, το οποίο προσφέρεται για μικτή χρήση, αποκτήθηκε προ τριμήνου περίπου με μία αξία της τάξεως των 5,7 εκατ. ευρώ, νουμερο που ανεβαίνει στα 7 εκατ. ευρώ αν συμπεριληφθεί και το κόστος της επένδυσης για την αποκατάστασή του.

Ενα ακόμη αυτοτελές κτίριο, στην «καρδιά» της πόλης διατίθεται προς μίσθωση στην περιοχή της Ομόνοιας, επί της οδού Πειραιώς 13 και Γερανίου, με μισθωτή παλιότερα την Εθνική Τράπεζα, ενώ προς ενοικίαση οδεύουν και οι γραφειακοί χώροι ιδιοκτησίας της εταιρείας επί της οδού Πατησίων, στον αριθμό 98, με κατάστημα επίσης της Εθνικής (σ.σ. η τράπεζα, εκτός από μέτοχος είναι και από τους βασικούς χρήστες ακινήτων της Πανγαία). Σημειωτέον ότι μία από τις τάσεις αυτή την στιγμή στην αγορά real estate στην Ελλάδα (αλλά και στο εξωτερικό) είναι και η μελλοντική συρρίκνωση των χώρων που απορροφά ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος λόγω και του τεχνολογικού μετασχηματισμού του τομέα, με αναπόφευκτη συνέπεια την απελευθέρωση επαγγελματικών χώρων στην αγορά. Από την άλλη πλευρά, με δεδομένο το γεγονός ότι συνήθως οι τράπεζες έχουν τοποθετηθεί στα λεγόμενα «καλά» σημεία σε χώρους υψηλών προδιαγραφών, τα συγκεκριμένα κτίρια που απελευθερώνονται, μπορούν να προσελκύσουν ευκολότερα το ενδιαφέρον των επενδυτών.


Ως προς τα λοιπά ακίνητα που διαθέτει προς μίσθωση η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ένα ακόμη αυτοτελές κτίριο άνω των 2.000 τ.μ. διατίθεται για ενοικίαση στον Πειραιά κι επίσης ένα ακόμη ακίνητο συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. σχεδόν στην Καλλιθέα, επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου 33. Στην Καλλιθέα ενοικιαστήριο έχει μπεί στα γραφεία επί της Θησέως 132, συνολικής επιφάνειας 2.720 τ.μ..


Οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους μισθωτές θα μπορούν να υποβληθούν έως τις αρχές Ιουλίου, μαζί και με τη σχετική πρόταση αξιοποίησης.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει προχωρήσει και με τη μίσθωση ενός από τα σημαντικότερα ακίνητα ιδιοκτησίας της στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Μητροπόλεως 23: Πρόκειται για το πρώην Ιντστιτούτο Θερβάντες, επιφάνειας σχεδον 3.000 τ.μ., ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αναγνωρίσιμα έργα του αρχιτέκτονα Ηλία Μπαρμπαλιά στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο νοικιάστηκε τελικά στην εταιρεία Ergon, από το χώρο της εστίασης και θα φιλοξενήσει τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού γαστρονομικού concept με ελληνική κουζίνα και delicatessen που θα στοχεύει και στην προσέλκυση των ξένων επισκεπτών της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα