Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ: Μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων

Της Στεφανίας Σούκη

Στη δεύτερή της κίνηση, σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους, για την αγορά μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κύπρο προχωρά η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών ακινήτων του ομίλου. Σε αυτό περιλαμβάνονται και η νέα 4άστερη μονάδα στην Πάτρα, που έκανε προ ημέρων τα αποκαλυπτήρια για την «μεταμόρφωση»

του εγκαταλελειμμένου, πρώην ξενοδοχείου Μορέας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy στην Ελλάδα και προγραμματίζεται να λειτουργήσει προς τα μέσα του 2019, καθώς και το πρώτο foodie hotel στην Ελλάδα στην οδό Μητροπόλεως.

Το 2ο ξενοδοχείο στην Κύπρο

Χθές η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Invel Real Estate, βασικός μέτοχος της εταιρείας, ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία Vibrana Holdings Ltd, στην οποία η Πανγαία κατέχει ποσοστό 90% και ο όμιλος της Invel ποσοστό 10%, προέβη στην υπογραφή συμφωνίας για την απόκτηση του 96,82% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (CTDC) έναντι συνολικού τιμήματος 54,9 εκατ. ευρώ. Στη Cyprus Tourism Development Company συμμετέχουν η MIG με 75%, ο όμιλος Louis με 22% και με 3% άλλοι επενδυτές.

H CTDC είναι ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Hilton Cyprus, του μοναδικού ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Λευκωσία της Κύπρου, δυναμικότητας περίπου 300 δωματίων. Προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής αποτελεί η λήψη έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα της περασμένης χρονιάς η Eθνική Πανγαία είχε αποκτήσει την εταιρεία Lasmane Properties Ltd, ιδιοκτήτρια του ακινήτου στη Λευκωσία το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ξενοδοχείο Ηoliday Inn. Το ξενοδοχείο διαθέτει 140 δωμάτια και είναι από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της πόλης, ενώ ήδη ανακατασκευάζεται προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυτελές ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο είναι μισθωμένο στον όμιλο Zeus International και το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας ανήλθε σε 11,2 εκατ. ευρώ.

Το νέο Moxy και το πρώτο foodie hotel

Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου περιλαμβάνεται και το ιστορικό ακίνητο Μορέας στην Πάτρα, το οποίο ανακατασκευάζεται και θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο στη χώρα μας που θα λειτουργήσει υπό το εμπορικό σήμα της Moxy Hotels, του ομίλου της Marriott. Πρόκειται για τα νέα ξενοδοχεία πόλης του διεθνούς κολοσσού, το οποίο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Εθνική Πανγαία, ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά της Πάτρας, που προσελκύει ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, όπως φοιτητές, επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής.

Η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 116 δωματίων απέναντι από τη μαρίνα της Πάτρας προγραμματίζεται προς τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Νωρίτερα θα ανοίξει για τους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας το πρώτο foodie hotel στην Αθήνα, σε ένα από τα κεντρικά ακίνητα ιδιοκτησίας της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ στην οδό Μητροπόλεως. Η ομάδα της Ergon προχωρά ήδη στο στάδιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του Ergon House, του νέου ξενοδοχείου δυναμικότητας 38 δωματίων που περιλαμβάνει και μία «σκεπαστή» αγορά τροφίμων. Οι κρατήσεις για το ξενοδοχείο που προτάσσει την γαστρονομία σε συνδυασμό με τη διαμονή στην «καρδιά» της Αθήνας θα είναι ανοικτές πολύ σύντομα και σίγουρα για την περίοδο από τις αρχές Απριλίου και μετά.

Ο κλάδος φιλοξενίας της Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ περιλαμβάνει και ένα από τα γνωστά πεντάστερα της Θεσσαλονίκης, το Lazart Hotel που αποκτήθηκε επίσης την περασμένη χρονιά και είναι υπό τη διαχείριση της Zeus International.

Συνολικά, η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της μεγαλύτερης εγχώριας Επενδυτικής Ακινήτων αντιστοιχεί σε 1,7 δισ. ευρώ, με τον όμιλο να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα και τις αναπτύξεις- αναβαθμίσεις ακινήτων του προκειμένου να πληρούν υψηλά κριτήρια «πράσινης» αρχιτεκτονικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα