ΕΤΕπ: Χρηματοδότηση 400 εκατ. προς ελληνικές ΜμΕ για leasing

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα, που θέλουν να μισθώσουν εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, προωθεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Το πρόγραμμα θα «τρέξει» μέσω των θυγατρικών leasing των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Εθνική Leasing,

Πειραιώς Leasing, Alpha Leasing και Eurobank Leasing.

«Η διασφάλιση πρόσβασης των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη. Η πρόσβαση σε υπηρεσίες leasing finance αποτελεί κλειδί για τις εταιρείες, που εμπλέκονται στην παραγωγή, τον αγροτικό τομέα, τις κατασκευές και άλλους οικονομικούς κλάδους. Αυτό το νέο πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες σε όλη τη χώρα να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους και να έχουν πρόσβαση σε νέα μηχανήματα και καλύτερες υποδομές. Ο συνδυασμός της εξειδικεύσης και της γνώσης της τοπικής αγοράς απ' τους βραχίονες leasing των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις πανελλαδικά να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στο μέλλον», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ και υπεύθυνος για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στην Ελλάδα Jonathan Taylor.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο έχει στηρίξει επενδύσεις στη μεταποίηση, το εμπόριο χονδρικής και λιανικής, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα. Οφέλη από την πρωτοβουλία έχουν αποκομίσει επίσης οι κλάδοι αλιείας, εκπαίδευσης, υγείας, μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 η συνολική χρηματοδότηση που παρείχε στην Ελλάδα η ΕΤΕπ και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο ανήλθε στα 2,5 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα