Ερντογάν: Θα επαναφέρουμε τη θανατική πηγή - «Απάντηση» σε Γιούνκερ

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα επαναφέρει τη θανατική ποινή, εάν αυτό αποφασιστεί από το κοινοβούλιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Σε εκδήλωση εγκαινίων ενός μνημείου για 250 ανθρώπους που έχασαν τη ζώη τους στο περσινό πραξικόπημα, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι αρνούνται την ένταξη της χώρας του στην Ε.Ε.

«Η

στάση της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρη... έχουν περάσει 54 χρόνια και συνεχίζει να κωλυσιεργεί», υποστήριξε προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν εκπληρώσει καμία υπόσχεσή τους, από την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες έως το προσφυγικό ζήτημα και κυρίως τους πρόσφυγες από τη Συρία.

«Θα βρούμε τις λύσεις μόνοι μας. Δεν υπάρχει εναλλακτική», εκτίμησε ακόμη, ενώ αναφορικά με το θέμα της θανατικής ποινής ξεκαθάρισε ότι θα την εγκρίνει χωρίς δισταγμό εάν αυτή ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της Κομισιόν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας, αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα