Ερντογάν: Δεν είναι τόσο σημαντική η αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Ακόμα και δημοψήφισμα για την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. δηλώνει ότι είναι έτοιμος να διεξάγει ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του σήμερα, μια μέρα μετά την (οριακή) νίκη του για την ενίσχυση των εξουσιών του.

Ο Ερντογάν επισήμανε ότι δεν θα ήταν τόσο σημαντικό εάν η ΕΕ ανέστειλε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ άσκησε έντονη κριτική εναντίον της Ευρώπης, λέγοντας ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ήταν

σε τέτοιο βαθμό αντίθετες στη συνταγματική αναθεώρηση που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις των διεθνών παρατηρητών για τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι «η Τουρκία δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν αναγνωρίζει τις αναφορές» και μάλιστα τους προειδοποίησε ότι πρέπει να «γνωρίζουν ποια είναι η θέση τους».

Νωρίτερα, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Άγκυρας όπου τον υποδέχτηκε πλήθος υποστηρικτών του ανέφερε ότι «η νοοτροπία των σταυροφόρων της Δύσης και εκείνοι που τους υπηρετούν εδώ στην πατρίδα τους επιτέθηκαν».

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, η αυτοκινητοπομπή του οποίου διέσχισε τους δρόμους της Άγκυρας με κατεύθυνση το προεδρικό μέγαρο, υπό τις επευφημίες χιλιάδων ανθρώπων που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια κατά μήκος της διαδρομής για να τον χαιρετίσουν, δεν έδωσε από την άλλη καμία απάντηση στις κατηγορίες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

Αψηφώντας τις σφοδρές επικρίσεις, το κυβερνών κόμμα ήδη ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στα τέλη Απριλίου στον Ερντογάν να επιστρέψει στους κόλπους του, κάτι που προβλέπει η συνταγματική αναθεώρηση, αφού έως σήμερα ο πρόεδρος δεν μπορούσε να είναι μέλος ενός κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα