Εργαστείτε ακριβώς όπως και στο γραφείο με τις καινοτόμες λύσεις Microsoft για Windows Virtual Desktop

Η  απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει πλέον η νέα μας πραγματικότητα, αλλά όσο και αν μπορούμε να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε μέσω Teams, Skype και άλλων λύσεων, ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα παραμένει. Χρειαζόμαστε πρόσβαση στις εταιρικές μας εφαρμογές και δεδομένα, χωρίς περιορισμούς. Σαν να βρισκόμασταν πράγματι στο γραφείο μας. Υπάρχει άραγε λύση;

Φυσικά και υπάρχει, και «ακούει» στο όνομα Windows Virtual Desktop ή WVD εν συντομία. Η εν λόγω

λύση της Microsoft, συνδυάζεται άψογα με μικρούς υπολογιστές (Thin Clients), όπως για παράδειγμα αυτοί της NComputing που θεωρείται και ο leader της αγοράς, έτσι ώστε να έχετε στην οθόνη σας το desktop του γραφείου, και μαζί του όλες σας τις εφαρμογές σαν να βρισκόσασταν στη θέση εργασίας σας και όχι στην άνεση του σπιτιού σας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη λύση WVD της Microsoft αλλά και τα προϊόντα Thin Client της NComputing, διαθέτει στην ελληνική αγορά η Info Quest Technologies, η οποία αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη των δύο μεγάλων κατασκευαστών. Μάλιστα, οι λύσεις παρέχονται και υποστηρίζονται, από την Info Quest Technologies και το δίκτυο των συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα, με την εταιρεία να συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια παρουσίας στην αγορά, διαδραματίζοντας με την εμπειρία, την καινοτομία και την τεχνογνωσία της, πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχειρήσεων.

Τι είναι το WVD

Oι thin clients «αντλούν» υπολογιστική ισχύ, δεδομένα και εφαρμογές, απευθείας από το Azure Cloud της Microsoft, εξασφαλίζοντας πλήρη και ασφαλή πρόσβαση σε όλα τα εταιρικά δεδομένα και εφαρμογές. Ουσιαστικά, όλες σας οι εφαρμογές και τα δεδομένα «ζούνε» κάπου αλλού, και εσείς τα έχετε μπροστά στην οθόνη σας, επιτυγχάνοντας 75% οικονομία στο κόστος του hardware, στο κόστος διαχείρισης και υποστήριξης, αλλά και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 90%.

Η λειτουργία της υποδομής WVD ξεπερνά κατά πολύ την πρόσβαση σε αρχεία, και έτσι για παράδειγμα δίνει λύση σε σημαντικές σύγχρονες προκλήσεις όπως:

Ασφάλεια κατά την είσοδο στο εταιρικό δίκτυοΠιστοποίηση της ταυτότητας του χρήστη και της συσκευήςΠρόσβαση στις εταιρικές εφαρμογέςΥψηλή απόδοση κατά την απομακρυσμένη πρόσβασηΕπίλυση θεμάτων σταθερότητας της σύνδεσης κ.α.

Οι Thin Clients είναι ο υπολογιστής-εργαλείο που χρησιμοποιείται σε μία υποδομή WVD για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας, όπως αυτό που έχουμε ήδη συνηθίσει, διαθέτοντας πληκτρολόγιο, δυνατότητα ακόμα και για τοπική αποθήκευση, ασύρματες και ενσύρματες διασυνδέσεις κ.λπ., ενώ παράλληλα μεταφέρει στην οθόνη του χρήστη όλα όσα χρειάζεται σε επίπεδο εφαρμογών μέσω του Cloud της Microsoft.

Ουσιαστικά, μέσω της τεχνολογίας WVD, η λύση προσφέρει μια πλήρη και ολοκληρωμένη εμπειρία Windows 10, με τη μόνη διαφορά ότι στον υπολογιστή (Thin Client) του χρήστη, δεν υπάρχει τίποτα… εγκατεστημένο! Τα πάντα «αντλούνται» από το Cloud και συγκεκριμένα από το Microsoft Azure, οπότε δεν υπάρχει καμία ανάγκη τοπικής διαχείρισης.

Μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε επιχείρηση

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της υλοποίησης για τον επιχείρηση περιλαμβάνουν:

Όλα τα δεδομένα είναι ασφαλή σε υποδομή Cloud που πληροί τις αυστηρότερες προϋποθέσεις.Καμία εφαρμογή δεν είναι απαραίτητη σε τοπικό επίπεδο.Εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τον client, απλά αλλάζει κανείς τη συσκευή και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά με ελάχιστο κόστος.Όλες οι εργασίες βρίσκονται σε ένα κεντρικό σημείο και ο χρήστης μπορεί να εργάζεται από όπου επιθυμεί και ανά πάσα στιγμή.Η προαιρετική δυνατότητα τοπικής αποθήκευσης μπορεί να αυξήσει την απόδοσή μας σε ειδικά projects ή να μας επιτρέψει να δουλέψει κάποιος off-line εάν χρειαστεί, προτού τα δεδομένα συγχρονιστούν και πάλι με την κεντρική υποδομή.Όντας μέρος του εσωτερικού πλέον δικτύου, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους αντίστοιχες ευκολίες όπως για παράδειγμα το εσωτερικό τους τηλέφωνο.

Επιπλέον, η επιχείρηση επιτυγχάνει μοναδική οικονομία καθώς το κόστος εγκατάστασης, ανάπτυξης και αναβάθμισης του hardware είναι μηδαμινό. Αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή είναι και η κατανάλωση ενέργειας, ενώ επειδή ακριβώς η διαχείριση του Windows Virtual Desktop γίνεται μέσω του Microsoft Azure Portal, κάθε εταιρεία μπορεί να είναι απολύτως ευέλικτη και να αυξομοιώνει τα desktop instances για να καλύπτει τις επιχειρησιακές ανάγκες ανά πάσα στιγμή. Οι διαχειριστές για παράδειγμα, μπορούν να αυξάνουν τους εικονικούς επεξεργαστές, να προσθέτουν εικονική RAM, να διαθέτουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης κ.λπ., με ελάχιστα κλικ.

Όποιος χρειάζεται επιπλέον ισχύ, απλά την απολαμβάνει χωρίς να κάνει τίποτα στον τοπικό του υπολογιστή! Και επειδή αυτή η επεξεργαστική ισχύς έρχεται από τους servers του Azure, στην πραγματικότητα είναι απεριόριστη. Εξαιρετικά απαιτητικές εργασίες όπως video rendering και transcoding, γίνονται ξαφνικά σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι κάθε περιβάλλον προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της αντίστοιχης θέσης εργασίας (γραμματεία, πωλήσεις, υποστήριξη, HR, marketing, διοίκηση κ.λπ.), εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ασφάλεια. Από την πλευρά του εργαζομένου, το virtual desktop και η συνολική εμπειρία είναι ακριβώς η ίδια σαν να βρισκόταν στο γραφείο του μπροστά από έναν παραδοσιακό Windows υπολογιστή.

Εν κατακλείδι

Ξεκινώντας από το χαμηλό συνολικό κόστος κτήσης (TCO – Total Cost of Ownership), προχωρώντας στην κορυφαία ασφάλεια (σημειώνεται πως οι λύσεις της NComputing διαθέτουν και πιστοποίηση από τη Microsoft), αλλά και τα μοναδικά οφέλη σε σχέση με το περιβάλλον (π.χ. 90% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας), οι λύσεις WVD παρέχουν ένα ανεκτίμητο «όπλο» στη φαρέτρα κάθε σύγχρονης επιχείρησης, που δεν θέλει απλά να επιβιώσει, αλλά να διακριθεί και να αναπτυχθεί σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Όλα αυτά, με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Info Quest Technologies, του leader της ελληνικής αγοράς σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και τεχνολογίας, εδώ και 40 χρόνια!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο email: microsoft@info.quest.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα