Έρχεται τον Αύγουστο το 5άστερο Electra Metropolis

Της Στεφανίας Σούκη

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 17 Αυγούστου ανοίγει τις πύλες του η μεγαλύτερη για φέτος προσθήκη στο ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας που δεν είναι άλλη από το Electra Metropolis στην οδό Μητροπόλεως.

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο, 223 δωματίων, με 19 σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια θα διαθέτει ακόμη δύο εστιατόρια, εσωτερική πισίνα αλλά και εξωτερική στο roof top, πλήρως εξοπλισμένο σπα, γυμναστήριο, συνεδριακό κέντρο κ.α.. Πρόκειται

ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη επένδυση του είδους της στο Σύνταγμα αξίας 15 εκατ. ευρώ, για την αναμόρφωση του κτιρίου, που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος και στέγαζε κατά το παρελθόν το υπουργείο Παιδείας. Το ακίνητο έχει μισθωθεί, κατόπιν του σχετικού διαγωνισμού, από τον όμιλο ξενοδοχείων Ηλέκτρα για περίοδο 35 ετών με δικαίωμα παράτασης για επιπλέον 15 χρόνια.

Το κτίριο, επί της οδού Μητροπόλεως, κατασκευάστηκε στο τέλος της δεκαετίας του '50 από την Εκκλησία της Ελλάδος, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Μονής Πεντέλης και παραμένει κενό τα τελευταία χρόνια, από το 2007, δεδομένου ότι μέχρι τότε στέγαζε το υπουργείο Παιδείας. Στο μεσοδιάστημα, μέχρι το ακίνητο να καταλήξει στον όμιλο Ηλέκτρα, προηγήθηκαν εννέα διαγωνισμοί, χωρίς ωστόσο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αφού είτε κηρύχθηκαν άγονοι είτε οι προσφορές που είχαν κατατεθεί κρίθηκαν τελικά ασύμφορες.

Η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου συμπίπτει με το 51ο έτος παρουσίας των Electra Hotels and Resorts στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, αφού το πρώτο ξενοδοχείο Electra – το Electra Athens, στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το 1965. Τώρα, με τη λειτουργία του Electra Metropolis, του Εlectra Athens και του Electra Palace στη Ν. Νικοδήμου, ο όμιλος Ηλέκτρα φθάνει σε μία δυναμικότητα περί τα 500 δωμάτια στα πέριξ του Συντάγματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα