Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Προς επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Ύστερα από τις καθημερινές στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι της Κεφαλαιαγοράς θα συνεδριάσουν αύριο προκειμένου να αποφασίσουν νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η απόφαση των εργαζομένων για τις απεργίες είναι η ύστατη αντίδραση, απέναντι καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει καν το σχέδιο ενίσχυσης

και στελέχωσης, ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξημένες ανάγκες εποπτείας της αγοράς.

Η κακή εικόνα ξεκίνησε κυρίως με τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση της Folli- Follie, ύστερα από την εκ των υστερών αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία αποφάσισε την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής, αφού η διοίκηση της Folli δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων μετά από 20 ημέρες, ενώ τις πρώτες ώρες της κρίσης δεν είχε καν προσέλθει στα γραφεία της Επιτροπής.

Ύστερα από την Folli – Follie ακολούθησε το κλείσιμο μια χρηματιστηριακής που αναδεικνύει την ανάγκη της αυξημένης εποπτείας καθώς σε περιόδους όπου θα αυξηθεί ο τζίρος, ανάλογα περιστατικά πιθανότατα να οδηγήσουν σε χρεοκοπίες. Ενδεικτικό της σύγχυσης και της αδιαφορίας που επιδεικνύει η διοίκηση της κεφαλαιαγοράς είναι το γεγονός ότι, ο κεντρικός υπολογιστής δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να λειτουργήσουν τους υπολογιστές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα