Επιστρέφουν σε κερδοφορία οι τράπεζες – Ανακοινώνει σήμερα α' τρίμηνο η Eurobank

Μετά από έξι χρήσεις ιστορικά υψηλών ζημιών, οι τράπεζες αναμένεται να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Σήμερα θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του α' τριμήνου η Eurobank. Σύμφωνα με αναλυτές η τράπεζα θα εμφανίσει αύξηση εσόδων, μείωση δαπανών και μείωση των νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθούν και οι άλλες μεγάλες τράπεζες. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ανακοινώσει τα μεγέθη του α' τριμήνου την Τετάρτη 25 Μαϊου, η Εθνική Τράπεζα την Πέμπτη 26 Μαϊου και την Τρίτη 31 Μαϊου η Alpha Bank.

Η σημαντική αύξηση των εσόδων οφείλεται στη μεγάλη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων και στην περαιτέρω περιστολή των δαπανών. Ωστόσο τη μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα κάνει η μείωση των προβλέψεων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα